Zomer van de bib

Dit wordt de zomer van de bib!

Ook in juli en augustus blijft de bib open op de gekende openingsuren. Alleen op de nationale feestdag van 21 juli zijn we gesloten.

Altijd welkom voor wat extra (vakantie)lectuur!

En ook welkom op een aantal leuke activiteiten in de buitenlucht voor de jongsten.

Radio 1070 is terug!

radio 1070

 

Het is zover: Radio 1070 komt weer uit zijn kot! Vanuit een rondtrekkende caravan gaan onze hosts in gesprek met buurtbewoners en toevallige voorbijgangers. Er wordt gezongen, gerapt, harten gelucht, anekdotes over de wijk verteld... Naast de caravan is er altijd wel iets te doen. Van een initiatie apicultuur tot een workshop slam: 100% Anderlechts, quoi!

De bib zorgt telkens op donderdag van 15u tot 16u voor een voorleesmoment. En met dank aan de vrijwilligers van de Franstalige bib wordt er dan ook voorgelezen in het Frans!

Beide bibliotheken zorgen ook voor een leeshoek voor de kinderen tijdens elk Radiomoment.

Je vindt de caravan op deze locaties, telkens van woensdag tot zaterdag van 15u tot 19u. Volg mee op www.radio1070.be!

30.06 - 03.07 Jorezplein

14.07 - 17.07 Radplaats

11.08 - 14.08 La Plaine, Blok 3 - Peterbos

18.08 - 21.08 Metro Aumale

 

Helemaal gratis en zonder inschrijvingen!

Radio 1070 is een initiatief van de Nederlandstalige Cultuurdienst, Nederlandstalige Jeugddienst, Franstalige Jeugddienst, Gemeenschapscentrum De Rinck, De Nederlandstalige bibliotheek en heel wat Anderlechtse verenigingen en bewoners.

11 juli: Zondag op het plein

11 juli

 

Ter ere van de Vlaamse feestdag nodigen de bib, de cultuurdienst en GC De Rinck iedereen uit op zondag 11/7 van 14u tot 18u voor "Zondag op het plein": een gezellige zondagnamiddag op het Dapperheidsplein. Met drank en muziek en animatie voor de kinderen, stallen we onze tafels uit over het plein en genieten we van wat we zolang moesten missen!

Het park leest voor of Petites histoires pour l'été

het park leest voor

 

Op dinsdag 6 juli en dinsdag 3 augustus kunnen alle kinderen tot 7 jaar afzakken naar het Astridpark voor “Het park leest voor” - “Petites histoires pour l'été".

Van 15u tot 17u wordt er tweetalig voorgelezen uit dezelfde boekjes!

Heel bijzonder om mee te maken.

Bij slecht weer verhuizen we naar de bib.

 

Helemaal gratis en zonder inschrijvingen!