Young Adults

Welkom in onze bibliotheek! Wij hebben een zeer mooie collectie Nederlandstalige en Engelstalige Young Adults boeken voor jou. We hebben ook strips en manga's voor jou.

Neem een kijkje in de carrousel en ontdek welke nieuwe boeken en strips we de voorbije maanden aankochten.

 

Coderdojo

coderdojo

Leer programmeren in de bib met Coderdojo Belgium!

👉 Leer denken als een computer
👉 Maak je eigen computergame in Scratch
👉 Programmeer een micro-bit robot
... en nog zoveel meer!

Deze activiteit is geschikt voor 8- tot 18-jarigen.
Heb je een eigen laptop? Neem hem dan mee!

Blokbar

Blokbar

Tijdens de examenperiodes verandert de bib in een heuse Blokbar! Wij voorzien alles om rustig te studeren: stilte, wifi, computers, talloze stroompunten om je laptop aan te sluiten, een printer, en gratis water. Studeren in de Blokbar is geheel gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Kom dus zeker op tijd voor een plekje in onze Blokbar!

Boekenzoeker

Boekenzoeker

Boekenzoeker geeft leestips aan jonge lezers tussen 0 en 18 jaar, op basis van persoonlijke voorkeuren over bijvoorbeeld het aantal pagina’s of thema. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden!

Internet-Leesjury

Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als internet-jurylid! Als internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw groep. Stemmen doe je via de website.