Stadsgeheimen

Zin om je klas te laten kennismaken met een stukje geschiedenis van Anderlecht? Of met de legende van Sint-Guido?

Zin om je klas te laten kennismaken met een stukje geschiedenis van Anderlecht? Of met de legende van Sint-Guido?

Neem hen mee op een wandeling in het historische centrum van Anderlecht. Houd halt in de Erasmustuin en het begijnhof. Laat hen binnen treden in de collegiale Sint-Guido en Sint-Pieter kerk.

Begin- en eindpunt van deze wandeling is de bibliotheek in de Sint-Guidostraat. Daar luisteren jullie naar een Kamishibai-verhaal rond de legende van Sint-Guido. Dan gaan jullie zelfstandig op stap en verkennen de kinderen op een speelse manier een aantal etappes, zoals het Porseleinstraatje, de kerk, het begijnhof. Aan de hand van de materialen die jullie meekrijgen worden er verbanden gelegd tussen wat jullie zien en het verhaal van Sint-Guido. Na jullie ontdekkingstocht kunnen jullie wat napraten in de bibliotheek.

Leerkrachten krijgen vooraf een handleiding en achtergrondinformatie toegestuurd. Door middel van deze hulpmiddelen kunnen ze eenvoudig zelf aan de slag bij het begeleiden van hun leerlingen.

De omkadering vooraf en nadien in de bibliotheek gebeurt door een bibliotheekmedewerker, de wandeling wordt begeleid door de leerkracht.

Doelgroep: klassen uit het 3e en 4e leerjaar, onder begeleiding

Duur: ongeveer 2,5 uur

Contact: via scholenwerking@anderlecht.brussels , of via 02/523 02 33.

Stadsgeheimen
Porseleinstraat
Sint-Guido