Scholen

Werk je in een Anderlechtse school?

Welkom in onze bibliotheek.

Ontdek hier wat de bibliotheek je te bieden heeft.

Met de klas naar de bib

Kinderen die lezen in bib

Welkom met je klas in de bib.

Eenmalig op bezoek in de bib? Gedurende het hele schooljaar boekjes komen uitlenen? Een bibliotheekrondleiding op maat voor je leerlingen?

Het kan allemaal!

Bib op School

Go Press

Met Bib op School kan je in de klas gebruik maken van ons digitaal kranten- en tijdschriftenarchief.

Je vraagt eenmalig deze dienst aan en hebt voor altijd toegang tot deze digitale schatkist aan actuele informatie.

Stadsgeheimen

Stadsgeheimen

Zin om je klas te laten kennismaken met een stukje geschiedenis van Anderlecht? Of met de legende van Sint-Guido?

Neem hen mee op een wandeling in het historische centrum van Anderlecht. Houd halt in de Erasmustuin en het begijnhof. Laat hen binnen treden in de collegiale Sint-Guido en Sint-Pieter kerk.

Boekenboxen

Boekenboxen

Kan je niet met de klas naar de bibliotheek komen, dan hebben wij een handig alternatief. Je kan ervoor kiezen een boekenbox te gebruiken. 

Je komt die dan zelf afhalen, of je vraagt een collega-leerkracht om die voor jou mee te nemen tijdens hun klasbezoeken.

Klasse Lerarenkaart

Lerarenkaart

Ben je leerkracht en woon je in Anderlecht? Haal gratis je Klasse Lerarenkaart af in onze bib!

Op Brusselse Leest

Brusselse Leest

Ben je als leerkracht op zoek naar de must-reads voor je Brusselse klas? ‘Op Brusselse Leest’ is een blog boordevol leesinspiratie, gemaakt door de Brusselse bibliotheken.

Podcast Larieboek & Apekool

Larieboekenapekool

In Larieboek & apekool helpen Yarne en Jochen van bib Jette jonge ouders en hun kinderen door het bladeren het bos te zien. Elke maand strijken ze neer op een boeiende leesplek in Brussel om steeds rond een ander thema de parels aan de zw... luisteraars te voederen. Telkens goed voor een eigenzinnig en uiteenlopend lijstje topboeken voor alle leeftijden.

 

De Grote Vriendelijke Podcast

GVP

In De Grote Vriendelijke Podcast bespreken kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest) en Bas Maliepaard (Trouw) recente kinderboeken en interviewen een schrijver of illustrator. Het is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Ze organiseren ook elk jaar de Grote Vriendelijke Top 100, waarin ze op zoek gaan naar de beste 100 jeugdboeken.

Scholen 1
Scholen 2