Klasbezoeken

Met de klas naar de bib? Dat kan!

Voor de klasuitleen werken wij met klaskaarten. Op een klaskaart kan je maximum 80 materialen ontlenen tot je volgende klasbezoek. Er wordt noch leengeld, noch boetegeld gevraagd. Wij houden de klaskaarten bij zodat ze steeds aanwezig zijn op het klasbezoek. 

Afspraken worden vastgelegd voor het hele schooljaar. Wij ontvangen klassen elke weekdag, met uitzondering van woensdag. We werken hiervoor met een 8-wekelijkse beurtrol. Het is ons doel om elke klas van elke basisschool te ontvangen. Dit schooljaar komt elke ingeschreven klas 4 keer langs. We ontvangen zo'n 140 klassen en dit aantal blijft maar groeien! 

Niet enkel leerlingen en leerkrachten zijn welkom tijdens een klasbezoek... Ook (groot)ouders zijn van harte welkom om mee te komen begeleiden, boeken uitzoeken voor de kinderen en samen de bib te ontdekken. Twijfel niet om een uitnodiging te sturen naar ouders voor het volgend bibbezoek!

 

klas

 

  • Is het je eerste keer in de bib? Via deze link sommen we de afspraken rond klasbezoeken even op.
  • Is je school te ver of heb je geen tijd voor een klasbezoek? Dan kan je ook een boekenbox aanvragen. Daarvoor gebruik je dit aanvraagformulier.

Wens je een afspraak te maken of te annuleren? Heb je een dringende vraag? Contacteer rechtstreeks onze Educatief Medewerker via mail: kbonomo@anderlecht.brussels of bel het nummer: 02 436 60 26. 

 

 

Agenda klasbezoeken

klass

 

De vastgelegde afspraken staan in onze jaarplanning

 

In de dagplanning zie je wanneer welke klas van welke basisschool verwacht wordt. 
 

 

Heb je een klasbezoek achter de rug? Wil je jouw mening geven?

Doe dit via dit evaluatieformulier! We horen jouw mening graag. 

 

 

Bibliotheekrondleiding

Als bib vinden we burger- en ouderparticipatie zeer belangrijk! Wil jij bijvoorbeeld als begeleider samen met een groep ouders komen kennismaken met de bibliotheek? Wens je een rondleiding op maat? Daar staan we voor open! 

klasbezoek

Contacteer rechtstreeks onze Educatief Medewerker via mail: kbonomo@anderlecht.brussels of bel het nummer: 02 436 60 26.