Met de klas naar de bib

Klasbezoeken

Met de klas naar de bib? Dat kan!

Iedere Anderlechtse klas uit het basisonderwijs; van derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar kan vier keer op bezoek komen in de bibliotheek van Anderlecht. De bibliotheekmedewerkers maken de kinderen wegwijs langs tal van boeken in alle soorten, maten en gewichten! Spoor je leerlingen zéker aan om op zoek te gaan naar een boek dat bij hen past en uit elk bibliotheekbezoek alle kansen te grijpen!

Voor de klasuitleen werken wij met klaskaarten. Op een klaskaart kan je maximum 80 materialen ontlenen tot je volgende klasbezoek. Er wordt noch leengeld, noch boetegeld gevraagd. Wij houden de klaskaarten bij zodat ze steeds aanwezig zijn bij het klasbezoek. 

Afspraken worden vastgelegd voor het hele schooljaar. Wij ontvangen klassen elke weekdag, met uitzondering van woensdag. Het is ons doel om elke klas van elke Anderlechtse basisschool te ontvangen. We ontvangen zo'n 180 klassen en dit aantal blijft maar groeien! 

Niet enkel leerlingen en leerkrachten zijn welkom tijdens een klasbezoek... Ook (groot)ouders zijn van harte welkom om mee te komen begeleiden, boeken uit te zoeken voor de kinderen en samen de bib te ontdekken. Twijfel niet om een uitnodiging te sturen naar ouders voor het volgend bibbezoek!

Wil je als leerkracht een aankoopsuggestie doen? Dat kan hier.

  • Is het je eerste keer in de bib? Via deze link sommen we de afspraken rond klasbezoeken even op.
  • Is je school te ver of heb je geen tijd voor een klasbezoek? Dan kan je ook een boekenbox aanvragen. Alle informatie hierover vind je hier.

Wens je een afspraak te maken of te annuleren? Heb je een dringende vraag? Contacteer via mail: scholenwerking@anderlecht.brussels of bel het nummer: 02/523 02 33.

Jaarplanning schooljaar 2023-2024

Onze jaarplanning voor het nieuwe schooljaar is af! Je kan hem hier bekijken: jaarplanning scholen. Dit document bevat altijd de laatste wijzigingen. Heb je vragen of opmerkingen over je klasbezoek, mag je deze altijd via mail laten weten.

 

klas

Sta je voor de jongste kleuters of werk je in het secundair onderwijs?

Wens je een éénmalig bezoek te brengen aan de bib? Neem contact op via mail: scholenwerking@anderlecht.brussels en geef door welke accenten je wil leggen tijdens het bezoek. Wij gaan dan voor je aan de slag en geven je een rondleiding op maat van de kinderen!

Bibliotheekrondleiding

Als bib vinden we burger- en ouderparticipatie zeer belangrijk! Wil jij bijvoorbeeld als begeleider samen met een groep ouders komen kennismaken met de bibliotheek? Wens je een rondleiding op maat? Daar staan we voor open! 

Contacteer via mail: scholenwerking@anderlecht.brussels!

klasbezoek