Jeugd

Welkom in onze bibliotheek! Wij hebben een zeer mooie collectie Nederlandstalige en anderstalige boeken voor jou.

Neem een kijkje in de carrousel en ontdek welke nieuwe boeken, DVD's, cd's en strips we de voorbije maanden aankochten.

Ontdek onze activiteiten voor de jeugd.

Onze jeugdcollectie

Jeugdcollectie 1

Voor onze jonge lezers bieden wij een uitgebreide selectie literaire schatten. Bij ons vinden kinderen een schat aan verhalen, avonturen en kennis om hun leesreis te verrijken en hun verbeelding te voeden. Van de allerkleinsten tot de opgroeiende jeugd, er is voor ieder wat wils!

Doorleeslijsten

Doorleeslijsten

Ben je fan van Harry Potter, Het leven van een loser, Dagboek van een muts, de Waanzinnige Boomhut en/of van Tom Groot? Heb je daar alles al van uitgelezen, of zijn de boeken uitgeleend in de bibliotheek? Geen nood! De bib heeft doorleeslijsten opgesteld voor deze populaire reeksen.

Letterketjes

Letterketjes

De bib start met een gloednieuw samenleesproject: Letterketjes! Gedurende een halfuur kiezen we samen met je kind een boek uit, en lezen we samen. Helemaal relaxed, op het tempo van je kind, om het leesplezier te bevorderen.

Verhalenuurtjes

copyright Catharina Valckx

Ons maandelijks verhalenuurtje is altijd een heel sfeervolle en gezellige belevenis! Ben je tussen 4 en 10 jaar oud en kom je graag luisteren naar spannende verhalen of kijken in onze leukste prentenboeken? Dan is dit iets voor jou! (Groot)ouders mogen meeluisteren of op jou wachten in de bib.

Verhalen in twee talen

Verhalen in twee talen

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Elke derde woensdag van de maand kan je komen luisteren naar wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands. Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom.

Coderdojo

coderdojo

Leer programmeren in de bib met Coderdojo Belgium!

👉 Leer denken als een computer
👉 Maak je eigen computergame in Scratch
👉 Programmeer een micro-bit robot
... en nog zoveel meer!

Deze activiteit is geschikt voor 8- tot 18-jarigen.
Heb je een eigen laptop? Neem hem dan mee!

Boekstart

Boekstart

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. De bibliotheek biedt aan ouders van jonge kinderen tijdens de voorschoolse leeftijd boekenpakketten aan die kunnen worden uitgeleend. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Internet-Leesjury

Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als internet-jurylid! Als internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw groep. Stemmen doe je via de website. 

Boekenzoeker

Boekenzoeker

Boekenzoeker geeft leestips aan jonge lezers tussen 0 en 18 jaar, op basis van persoonlijke voorkeuren over bijvoorbeeld het aantal pagina’s of thema. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden!