Graphic novels voor de leeslijst

Hoe kunnen leerkrachten Nederlands strips meenemen in de lessen? En waarom zou je alleen maar romans lezen, als je ook strips kan lezen?

Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer wil dat strips een plek krijgen op de leeslijst, en heeft daarom de gids Graphic Novels voor de Leeslijst samengesteld.

Strips in de klas

Een strip kan ook een diep en gelaagd verhaal vertellen, emotie oproepen of een visueel spektakel. In de beste strips vullen woord en beeld elkaar perfect aan, terwijl ook de fantasie van de lezer geprikkeld wordt. Het maakt zo’n strip een uniek medium, dat zich uitstekend leent voor een grondige analyse in de lessen Nederlands

Meer info

Gids bij Graphic novels voor de leeslijst

De gids is een selectie van literaire strips –beter bekend als graphic novels- die prima zouden passen op de boekenlijst. Compleet met beschrijvingen en per titel enkele vragen, om een aanzet te geven tot discussie in de klas. Het is een startpunt voor leerkrachten Nederlands, om te laten zien dat ook strips thuis horen op die lijst. Het kan leerkrachten en leerlingen inspireren om nog meer strips te ontdekken.

U kan de gids hier downloaden:

Graphic Novels voor de Leeslijst, hoge resolutie (300 MB)

Graphic Novels voor de Leeslijst, lage resolutie (30 MB)

Meer info