Take-away bib

Wij missen jullie...Maar jullie hoeven ons niet langer te missen!

Maak kennis met onze alternatieve dienstverlening in coronatijd: de take-away bib!

De bib blijft nog voor onbepaalde tijd gesloten tijdens de coronaperiode, maar vanaf vandaag kan je een boekenpakket aanvragen.

Het bibteam verzamelt jouw pakket en dat pik je dan op tijdens een afhaalmoment aan de mini-bib (Guillaume Stassartlaan 2).

Hoe werkt de take-away bib?

Kiezen en bestellen

Je kan tot 10 titels bestellen per bibliotheekpas.

Ook met een pas van een andere Nederlandstalige bibliotheek kan je bij ons terecht.

Heb je geen bibliotheekpas ?  Stuur een mail naar bibliotheek@anderlecht.brussels en we helpen je verder.

Optie 1: Je laat je graag verrassen door onze selectie voor jou

Wil je niet zoeken in de catalogus? De bib stelt een gevarieerd pakket samen.

Optie 2: Je weet exact wat je zoekt

Neem een kijkje in onze online catalogus om te zien wat beschikbaar en aanwezig is.

Extra uitleg over zoeken in de catalogus.

Vul dit bestelformulier in voor optie 1 of optie 2.

Bel ons op 02/523 85 14 als het niet lukt.

Afhalen

Je kan je bestelling afhalen op woensdag tussen 14 en 17 uur.

Als dit niet lukt, kan je ook een afspraak vragen op andere weekdagen, tijdens de kantooruren.

Je kan dit aanduiden op het bestelformulier.

Je krijgt een mail van de bib wanneer je pakket klaar is om afgehaald te worden.

Iedere klant krijgt een tijdsslot van een half uur waarbinnen je jouw pakket komt afhalen.

Je kan op dit moment zeer beperkt materialen terugbrengen naar de bibliotheek. Recent uitgeleende boeken kan je terugbrengen wanneer je een nieuwe bestelling komt afhalen.

Had je bij de sluiting van de bib een pak boeken “geadopteerd” en kan je ze nog veilig bijhouden? Dank daarvoor !

De uitleentermijn wordt automatisch opgeschoven in de tijd en zolang worden er geen boetes aangerekend.

Kan je ze echt niet langer bijhouden (omwille van een verhuis, verbouwingen, plaatsgebrek,...), maak een afspraak (bibliotheek@anderlecht.brussels of 02/523 85 14) en we proberen in onze mini-bib ergens een klein plaatsje te vinden om ze te bewaren.

Van zodra alle boeken kunnen teruggebracht worden in de Sint-Guidostraat zal je verwittigd worden via onze website, nieuwsbrief, en Facebookpagina.