Take-away bib

Wij missen jullie...Maar jullie hoeven ons niet te missen!

Maak kennis met onze alternatieve dienstverlening in coronatijd: de take-away bib!

De bib is opnieuw gesloten tijdens de coronaperiode, maar je kan nog steeds een boekenpakket aanvragen.

Of je kan ook boeken terugbrengen die je lang geleden of recent uitleende.

Na een aanvraag voor een boekenpakket verzamelt het bibteam jouw pakket en dat pik je dan op tijdens een afhaalmoment aan de mini-bib (Guillaume Stassartlaan 2).

Of je gebruikt het reservatieformulier niet, komt langs en wacht tot er voor jou een pakket is klaargemaakt.

Hoe werkt de take-away bib?

Kiezen en bestellen

Je kan tot 10 titels bestellen per bibliotheekpas.

Ook met een pas van een andere Nederlandstalige bibliotheek kan je bij ons terecht.

Heb je geen bibliotheekpas?  Stuur een mail naar bibliotheek@anderlecht.brussels en we helpen je verder.

Optie 1: Je laat je graag verrassen door onze selectie voor jou

Wil je niet zoeken in de catalogus? De bib stelt een gevarieerd pakket samen.

Optie 2: Je weet exact wat je zoekt

Neem een kijkje in onze online catalogus om te zien wat beschikbaar en aanwezig is.

Extra uitleg over zoeken in de catalogus.

Optie 3: Je bestelt niet online maar wil toch iets uitlenen

Kom gewoon langs tijdens de afhaaluren en we helpen je terwijl je buiten wacht.

Vul dit bestelformulier in voor optie 1 of optie 2.

Bel ons op 02/523 85 14 als het niet lukt.

Afhalen

Je kan langskomen of je bestelling afhalen op woensdag tussen 12 en 18 uur, op vrijdag tussen 12 en 16u en op zaterdag tussen 10 en 14u.

Als dit niet lukt, kan je ook een afspraak vragen op andere weekdagen, tijdens de kantooruren.

Voor online bestellingen kan je dit aanduiden op het bestelformulier.

Je krijgt een mail van de bib wanneer je pakket klaar is om afgehaald te worden.

Iedere klant krijgt een tijdsslot van een half uur waarbinnen je jouw pakket komt afhalen.

Je kan op dit moment ook materialen terugbrengen naar de mini-bib, zowel wat je recent uitleende als alles wat je adopteerde sedert onze sluiting.

Voor deze teruggebrachte materialen respecteren we quarantaine regels: de materialen worden niet onmiddellijk behandeld.

Geraak je niet in de mini-bib door de coronapandemie? Momenteel heb je tijd tot 9 december om je uitgeleende werken terug te brengen.