Livre
Néerlandais

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Yuval Noah Harari (auteur), Ricard Zaplana Ruiz (dessinateur), Inge Pieters (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Geschiedenis van hoe de mens zich van de prehistorie tot en met de 21e eeuw ontwikkeld heeft en gaandeweg de machtigste diersoort op aarde werd. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
Auteur
Yuval Noah Harari
Dessinateur
Ricard Zaplana Ruiz
Traducteur
Inge Pieters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Unstoppable us : how humans took over the world
Éditeur
Amsterdam: Leopold & Ploegsma, copyright 2022
163 p. : ill.
ISBN
9789493295001 (hardback)

Commentaires

Een geïllustreerde bewerking voor kinderen van Harari’s bekende werk ‘Sapiens’. Ooit was de mens een doodgewone diersoort waar de andere dieren zich niets van aantrokken. Nu is de mens de baas over de wereld… Hoe kan dat? Harari gaat hierop in aan de hand van herkenbare vragen als: hoe komt het bijvoorbeeld dat veel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed? En waarom vinden mensen snoep zo lekker? Op toegankelijke, verhalende wijze schetst de historicus zijn visie op hoe de mens is geworden wie hij is en hoe onze macht ons soms in de problemen brengt, maar ook hoe wie de ten goede kunnen aanwenden. Met levendige illustraties in kleur van mens en dier. Yuval Noah Harari (1976) is een Israëlisch historicus en futuroloog. Hij verwierf wereldfaam door zijn drie boeken ‘Sapiens', 'Homo deus' en '21 lessen voor de 21e eeuw’ over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de mens. Voor nieuwsgierige lezers vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Yuval Noah Harari

CC BY-SA 4.0 - Image by Daniel Naber

Yuval Noah Harari, né le 24 février 1976 à Kiryat-Ata en Israël, est un historien et professeur d'histoire à l'université hébraïque de Jérusalem, il est l'auteur du best-seller international Sapiens : Une brève histoire de l'humanité et de sa suite Homo Deus : Une brève histoire de l'avenir puis 21 leçons pour le XXIe siècle.

Biographie

Yuval Harari est né à Kiryat-Ata en Israël de parents juifs libanais séfarades ayant des racines en Europe de l'Est. Il se spécialise en histoire médiévale et militaire et obtient son doctorat au Jesus College de l'université d'Oxford en 2002. Il devient enseignant de World History à l'université hébraïque de Jérusalem en 2005.

Harari pratique la méditation vipassana depuis 2…En lire plus sur Wikipedia