CD
Français

Luistercursus Frans

Willy Hemelrijk (auteur)

Luistercursus Frans

Dans la série:

Leer in een maand de beginselen van het Frans alléén door te luisteren en na te spreken. Deze luistercursus op zes audio-cd’s is opgebouwd rond een spannend verhaal. Ingesproken door native speakers.

De reeks Prisma luistercursussen is speciaal ontwikkeld voor mensen die een taal willen leren door uitsluitend te luisteren en na te spreken. De cursist kan zelf zijn studietempo bepalen.

Titre
Luistercursus Frans
Auteur
Willy Hemelrijk
Langue
Français
Éditeur
Utrecht: Het Spectrum, 2011
6 cd's + boekje (31 p.)
Note
Taalcursus Frans, raadpleging in het Nederlands
ISBN
9789049106317

Commentaires

Luistercursus Frans bestaande uit zes cd's met dialoogteksten en oefeningen en een instructieboekje. De vierentwintig korte teksten vormen één verhaal over een Nederlands echtpaar dat samen met een Franse vriend naar Parijs gaan. Onderweg wordt hun tas gestolen. De tekst wordt per zin eerst in het Nederlands, daarna in het Frans aangeboden. Vervolgens komen losse woorden en losse zinsdelen uit de tekst aan bod. De bedoeling is de Franse zinnen/woorden na te zeggen. De pauze om de zinnen/woorden uit te spreken is soms wat aan de krappe kant. Tevens moet de cursist aan de hand van de Nederlandse woorden en zinnen zelf de Franse versie ervan vormen (met controlemogelijkheid). De oefeningen met bijvoorbeeld telwoorden of werkwoordsvormen worden op dezelfde manier aangeboden. In een begeleidend boekje staan gebruiksaanwijzingen (waaronder kopiëren naar mp-3-speler), alle teksten en grammatica. Jammer zijn de enkele omissies zoals een infinitief waar een voltooid deelwoord had gemoeten. De …Lire la suite