Easy reading
Néerlandais
Een vader met grote verwachtingen voor zijn zoon raakt zelf uitgerangeerd als voorzitter van een kaartclub terwijl zijn zoon op school mislukt. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Titre
Een ontgoocheling / Willem Elsschot ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers
Auteur
Willem Elsschot
Adaptateur
Astrid Elbers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2019
49 p.
ISBN
9789086964727 (paperback)

Commentaires

Ouders dromen vaak groots over de toekomst van hun kinderen. Wat in hun eigen leven moeilijk is, willen ze anders voor hun kinderen. Zo ook bij de vader van Karel De Keizer. De vader van Karel maakt sigaren en is voorzitter van de kaartclub. Maar als de club het kampioenschap verliest, kan hij geen voorzitter meer zijn. Hij is boos op Dubois, de nieuwe voorzitter. Toch koopt hij kolen bij Dubois. Als hij dat niet doet, wordt roken in de club misschien verboden en dan kan hij zijn sigaren niet meer kwijt. De zoon van De Keizer heeft een groot hoofd. Daarom denkt zijn vader dat hij erg slim is. Aan zijn vrienden vertelt hij dat zijn zoon advocaat zal worden. Het leren wil echter niet goed lukken en Karel gaat in een drukkerij werken. Daar wordt Karel uitgelachen. Karel laat het begaan. Hij weet niet goed wat hij daartegen kan doen. Aangrijpend kort verhaal van Willem Elsschot dat is bewerkt in eenvoudige taal. Met het keurmerk Makkelijk Lezen.

À propos de Willem Elsschot

Willem Elsschot, de son vrai nom Alfons-Jozef de Ridder (Anvers, 7 mai 1882 – Anvers, 31 mai 1960), est un écrivain et poète belge d'expression néerlandaise. Il n'a produit que 750 pages de prose, ce qui n'en fait pas moins un auteur très influent.

Biographie

Alfons de Ridder est né à Anvers dans une famille de boulangers. Il fait ses études secondaires à l'Athénée royal (Koninklijk Atheneum). Il y suit les cours dispensés par Pol de Mont qui va attiser son goût pour la littérature. Il ne termine pas ses études et exerce différents boulots à Anvers aussi bien qu'à Bruxelles, Paris et Rotterdam.

À partir de 1912, il travaille pour La Revue continentale illustrée de son ami Jules Valenpint. Cette revue fait fail…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions