Bande dessinée
Néerlandais
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
Het kasteel van Comper
Scénariste
Stéphane Betbeder
Dessinateur
Paul Frichet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le château de Comper
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2018
54 p. : ill.
ISBN
9789088108679 (paperback)

Commentaires

Een kleurrijke fantasystrip, losjes gebaseerd op de Arthurlegenden. Het is begin zestiende eeuw. Nicolas is heer van Comper en wil de laatste wens van zijn vader vervullen: een weg dwars door een woud. Maar daar woont het kleine volkje en die doen er alles aan om dat te voorkomen. Zelfs de zoon van Nicolas wordt ingeruild voor een wisselkind. Kan het kleine volkje van feeën en kabouters Brocéliande redden? En is het wisselkind wel echt slecht? Frisse fantasystrip over de strijd tussen de goede natuur en het kwaad van de hebberigheid. Deel twee van een stripserie van zeven delen met telkens een andere scenarist en tekenaar, maar ook nu een aardig verhaal en prima sfeervolle tekeningen in de sfeer van het kleine volkje. Alle delen zijn los leesbaar. Geschikt voor de jeugd vanaf een jaar of 10. Zelfstandig leesbaar naast het vorige deel, 'De fontein van Barenton' (2018)*.

À propos de Stéphane Betbeder

Stéphane Betbeder, né en 1971 à Pau en France, est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Jeunesse

Né en 1971 à Pau, Stéphane Betbeder savait déjà, à quatre ans, ce qu'il voulait faire plus tard, être dessinateur de bande dessinée.

Il entre en 1989 à l'École européenne supérieure de l'image d'Angoulême où il rencontre entre autres Christophe Bec avec qui il partage les mêmes goûts pour la bande dessinée et le fantastique. Très vite, Betbeder comprend qu'il n'est pas doué en dessin et se tourne alors vers la vidéo, la photo et l'installation et obtient en 1994 son DNSEP (Diplôme National Supérieur d’Expression Plastique) en communication.

Carrière

Après des emplois alimentaires, il retrouve son ancien camarade Christophe Bec pour qui il écrit un scénario intitulé Hôtel Particulier, sorti en …En lire plus sur Wikipedia