Livre
Néerlandais

Waar mijn hart ooit klopte

Sebastian Faulks (auteur), Dennis Keesmaat (traducteur)
Psychiater Robert Hendricks wordt, door de uitnodiging van een Fransman die samen met Hendricks' vader in Eerste Wereldoorlog heeft gevochten, geconfronteerd met verdrongen herinneringen.
Titre
Waar mijn hart ooit klopte
Auteur
Sebastian Faulks
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Where my heart used to beat
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2016
350 p.
ISBN
9789044630169 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Terugblik van een succesvolle psychiater op zijn werk, zijn leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat van zijn vader in de Eerste Wereldoorlog. Uitgenodigd door een hoogbejaarde, excentrieke neuroloog, die hem meer over zijn jonggestorven vader kan vertellen, bezoekt hij enkele malen een idyllisch eiland. Hun gesprekken over het geheugen en de zwakheid van de menselijke geest maken het boek interessanter, maar er zijn te veel verhaallijnen die zich te vaak verliezen in details, hoe boeiend die op zich ook zijn. Gaat dit over de ‘willekeur van de geschiedenis’ en de ‘waanzin van de oorlog’, zoals de omslag beweert? Misschien, maar er wordt veel tijd verspild aan het seksleven van de hoofdpersoon, de spanning wordt er iets te simpel ingehouden en het geheel is rommelig en lijkt niet ‘af’. De kritieken waren gemengd, maar overwegend positief.

À propos de Sebastian Faulks

Sebastian Faulks est un écrivain britannique né le 20 avril 1953 à Newbury (Berkshire). Il est marié et père de trois enfants.

Biographie

Né dans une famille de juges et de juristes, il étudie le japonais à Emmanuel College (Cambridge). Il enseigne quelque temps puis devient arbitre de foot. Il travaille alors pour The Daily Telegraph et le Sunday Telegraph puis devient en 1986 rédacteur littéraire pour The Independent. Il abandonne le journalisme comme métier en 1991 et se concentre alors sur l'écriture : il rencontre le succès avec des livres comme Les chemins de feu ou Charlotte Gray. Ses livres se sont vendus à plus de 5 millions d'exemplaires à travers le monde. Il a malgré tout continué à écrire dans The Guardian (1992-1998) et dans l'Evening Standard (1997-1999) ainsi que dans de nombreuses autres …En lire plus sur Wikipedia