Livre audio
Néerlandais

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen

Roald Dahl (auteur), Jan Meng (narrateur)

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen

Public cible:
12-14 ans et plus
Zeven verhalen, waarin een mens of dier in de meest wonderlijke, maar ook wrede situaties verzeild raakt, doch zich met vernuft en bovenmenselijke krachten weet te redden. De gebeurtenissen in de verhalen zijn gebaseerd op jeugdherinneringen van de schrijver.
Titre
Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen
Auteur
Roald Dahl
Narrateur
Jan Meng
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wonderful story of Henry Sugar and six more
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2008
6 cd's
Durée
6 uur en 45 min.
ISBN
9789047605492

Commentaires

Dat Roald Dahl een onvoorstelbaar begenadigd schrijver is, hoeft geen betoog. Al decennialang is hij een baken voor de kinder- en jeugdliteratuur. Zijn verhalen hebben de perfecte mix van spanning, humor en ontroering, doorspekt met verrassende wendingen. Als lezer word je vanaf de eerste zin meegezogen in het verhaal. En als het relaas ten einde is, blijft de leeservaring nazinderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een selectie van Dahls verhalen nu verzameld zijn in een luisterboek. Het Wonderlijke Verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen werd 25 jaar geleden al in het Nederlands vertaald en is de basis voor dit luisterboek. De vertaling is dicht bij het origineel gebleven. Zo wordt gewag gemaakt van Engelse steden als Luton of eenheden als ponden. Dit geeft de verhalen een degelijke, onmiskenbaar Engelse toets. De zes cd's, goed voor meer dan zes uur luisterplezier, brengen de stem van Jan Meng ten gehore. Meng vertelt geanimeerd en maakt gebruik van verschille…Lire la suite
Integrale weergave van de gelijknamige bundel* met zeven verhalen waarin de schrijver eigen jeugdervaringen heeft verweven. In een directe en zeer persoonlijke stijl leidt hij de luisteraar in een wonderlijke wereld van illusie en realiteit. Onderweg deelt hij daarbij de nodige, rake klappen uit. Laat hij de luisteraar in de waan het gemunt te hebben op geborneerde volwassenen en autoriteiten, een verrassende wending en de twijfel is gezaaid. Zo vergaat het de luisteraar ook bij zijn visie op kinderen. Men denkt: die zijn beschermd om even later te constateren, dat de vloer met hen wordt aangeveegd. Een ding blijft overeind: zijn keus voor de oprechte en verdrukte. Van de zeven verhalen zijn 'De zwaan' en 'Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier' ongetwijfeld de hoogtepunten. Het eerste vanwege de indringende manier waarop hij een naïeve, aardige jongen het slachtoffer laat worden van twee intens gemene rotjongens en het tweede op grond van de schitterende wending die iets kwaads ten…Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions