Livre
Néerlandais

Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen

Pieter Aspe (auteur)

Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen

Bundeling van vier misdaadverhalen die zich afspelen in Vlaanderen.
Contenu
Grof wild
De Japanse tuin
Kat en muis
De laatste rit
Extra subject
Brugensia, Brugse auteur
Titre
Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Langue
Néerlandais
Éditeur
Brugge: Aspe NV, © 2022
351 p.
Note
Volbloed omvat vier nooit eerder gebundelde verhalen
ISBN
9789022339329 (paperback)

Commentaires

Een bundeling van vier misdaadverhalen van Pieter Aspe. In ‘Grof wild’ verrast een vrouw haar echtgenoot met een vakantie in een chalet in de Ardennen, die ontaardt in een ongekende nachtmerrie. In ‘De Japanse tuin’ wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai, met een link naar het Limburgse zakenmilieu. In ‘Kat en muis’ wordt de hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na een artikel over een wielrenner. En in ‘De laatste rit’ onderzoekt een speurdersduo een doodsbedreiging aan het adres van een bekende wielrenner, een onderzoek waarbij mensen zich merkwaardig gedragen als de speurders in de buurt komen. In nuchtere, toegankelijke stijl geschreven.Pieter Aspe (Brugge, 1953 - AZ Sint-Jan, 2021) was schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953 et mort le 1er mai 2021 dans la même ville.

Biographie

Il fait ses études secondaires au Sint-Leocollege de Bruges. Il entame à l'université de Gand des études de sociologie qu'il abandonne aussitôt pour se marier.

Ensuite il exerce de nombreux métiers : éducateur, négociant en vins, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime, photographe et enfin concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, fonction qu'il occupe 12 ans pendant lesquels il se met à écrire pour se change…En lire plus sur Wikipedia