Flipback
Néerlandais

J. Kessels : the novel

P.F. Thomése (auteur)

J. Kessels : the novel

Dans la série:
Twee oudere jongeren toeren in een walm van sigarettenrook en country-muziek van Tilburg naar de rosse buurt van Hamburg om een precair klusje te klaren.
Titre
J. Kessels : the novel
Auteur
P.F. Thomése
Langue
Néerlandais
Édition
6
Éditeur
Amsterdam: Dwarsligger, 2010
391 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800185 (paperback)

Commentaires

Deze parodie op de Amerikaanse genres van de ‘road novel’ en de ‘hardboiled novel’ slaat qua melig geouwehoer geen gek figuur in de toch rijke Nederlandse traditie (Havank, Reve, Heeresma). De tocht gaat per Toyota Kamikaze van Tilburg naar de rosse buurt van Hamburg, in een walm van frituur, sigarettenrook en country & western muziek, om een precair klusje te klaren. De tochtgenoten zijn de schrijver zelf en zijn beste vriend, de overrompelende nurks J. Kessels, die ook al optrad in de verhalenbundel ‘Greatest hits’. Twee doorleefde oudere jongeren met kleine hartjes, zo gevoelig voor teleurstellingen dat ze al bij voorbaat ontgoocheld in de goot gaan liggen, maar wel met goeie country-muziek erbij en een pittig rokertje. Het politiek incorrecte, schunnige, morsige en lamlendige relaas laat de lezer merkwaardig verkwikt achter. Dat komt door de gulle dosis supermelige humor, die vooral mannelijke lezers zal aanspreken. Een frisse duik in het riool. Uitgave in zakformaat op dundrukpap…Lire la suite

À propos de P.F. Thomése

CC BY 4.0 - Image by Vera de Kok

Pieter Frans Thomése, né à Doetinchem, dans la province néerlandaise de Gueldre le 23 janvier 1958 , est un écrivain néerlandais.

Biographie

Il obtient de nombreux prix, dont le prix littéraire AKO en 1991 pour Zuidland.

Œuvres traduites en français

  • Puur, trad. d’Arlette Ounanian, Sam Garrett, Barbara Fasting, Bruxelles, Belgique, Mistral, 2005, 42 p. (notice BnF no FRBNF41009837)
  • L’Enfant ombre [« Schaduwkind »], trad. de Philippe Noble, Arles, France, Actes Sud, coll. « Lettres néerlandaises », 2004, 125 p. (ISBN 2-7427-5204-8)
  • Izak…En lire plus sur Wikipedia