Bande dessinée
Néerlandais

Roem, liefde en afwas

Nob (auteur)

Roem, liefde en afwas

Dans la série:
Dad; 5
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Dad weet niet meer waar te beginnen! Zorgen voor zijn vier dochters, die even koppig als verschillend zijn, is een voltijdse bezigheid. Je hebt het verlangen naar onafhankelijkheid van Pandora, de liefdesavonturen van Oona, maar ook de eisen van Roxane of de uitbundige affectie van Babette. Kortom, de dagen zitten overvol.  Dad is en blijft een mens en de eenzaamheid weegt nu en dan op hem, als a
Titre
Roem, liefde en afwas
Auteur
Nob
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Amour, gloire et corvées
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2019
46 p. : ill.
ISBN
9789031437368 (paperback)

Commentaires

Vijfde deel van de humoristische 'feel good'-stripreeks in gags over een huisvader die de zorg heeft voor vier dochters van evenveel moeders, die zich niet vertonen. Naast zijn affectie voor de vier meiden kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Naast zijn huiselijke sores gaat pa, 'Dad' voor intimi, op de versiertoer om zijn eenzaamheid geen kans te geven. Als alleenstaande vader staat hij in de belangstelling van de dames in zijn directe omgeving. Dat leidt tot hilarische taferelen waarin Dad regelmatig het onderspit delft. De scenarist/tekenaar werkt in een semi-realistische stijl waarin relativerende humor de norm is. Dad is enerzijds een harde vader, anderzijds een slapjanus die denkt dat de wereld aan zijn voeten ligt.

À propos de Nob

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Nob, pseudonyme de Bruno Chevrier, né en 1973 à Tours, est un dessinateur, scénariste et coloriste de bande dessinée français. Il signe parfois sous le pseudonyme Bruno Garcia.

Biographie

Nob débute dans la bande dessinée en créant un fanzine au lycée ; il gagne le premier prix du concours BD du festival de Grenoble, puis un prix au concours scolaire du festival d'Angoulême[réf. nécessaire]. Il participe au magazine Tchô!, où il publie plusieurs séries dont il est l'auteur, après avoir été repéré dans un concours de jeunes talents par les Éditions Glénat[réf. nécessaire]. Il est rédacteur en chef et graphiste du magazine en 2003, avant démissionner de ce poste 2008.

Nob appa…En lire plus sur Wikipedia