Bande dessinée
Néerlandais

De ster in huis

Nob (auteur)

De ster in huis

Dans la série:
Dad; 4
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
De opvoeding van vier meiden met pit is niet van de poes. Dat hoef je Dad niet te vertellen! Van de ontluikende emancipatie van zijn oudste Pandora, over de liefdesperikelen van Oona en de ethische dilemma’s van heetgebakerde Roxanne tot de aanhoudende schreeuw om aandacht van Babette: voor de werkloze acteur is het vaderschap de rol van zijn leven.
Titre
De ster in huis
Auteur
Nob
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Star à domicile
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2018
46 p. : ill.
ISBN
9789031435531 (paperback)

Commentaires

Gag strip, één onderwerp per pagina, over een alleenstaande vader die zijn vier dochters een goede opvoeding probeert te geven. Hun leeftijd varieert van baby/peuter in de luiers tot late puber; de jongste vraagt altijd om aandacht, de oudste beleeft haar eerste liefdesperikelen, de twee er tussen in hebben hun eigen 'problemen'. Pa is eigenlijk acteur en probeert werk te vinden. Dagelijkse situaties worden in een grappig, soms licht tragikomisch daglicht gezet, van het mislukte koken van een zacht eitje tot een Skype-gesprek met één van de mama’s, die te druk is bij Artsen zonder Grenzen om zelf een relatie en het moederschap invulling te geven. Enerzijds begin je te begrijpen waarom géén van de vier exen het met hem uithield, anderzijds is hij de goedwillende papa. Tekenaar/scenarist Nob (pseudoniem van Bruno Chevrier) is in Nederland nog onbekend; deze strip loopt vanaf 2014 in het Franstalige tijdschrift 'Spirou' (tot 2005 in Nederland uitgegeven onder de titel 'Robbedoes'). Vrij …Lire la suite

À propos de Nob

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Nob, pseudonyme de Bruno Chevrier, né en 1973 à Tours, est un dessinateur, scénariste et coloriste de bande dessinée français. Il signe parfois sous le pseudonyme Bruno Garcia.

Biographie

Nob débute dans la bande dessinée en créant un fanzine au lycée ; il gagne le premier prix du concours BD du festival de Grenoble, puis un prix au concours scolaire du festival d'Angoulême[réf. nécessaire]. Il participe au magazine Tchô!, où il publie plusieurs séries dont il est l'auteur, après avoir été repéré dans un concours de jeunes talents par les Éditions Glénat[réf. nécessaire]. Il est rédacteur en chef et graphiste du magazine en 2003, avant démissionner de ce poste 2008.

Nob appa…En lire plus sur Wikipedia