Livre
Néerlandais

De toekomst is geschiedenis : de terugkeer van het totalitaire Rusland

Masha Gessen (auteur), Jan Robert Braat (traducteur)

De toekomst is geschiedenis : de terugkeer van het totalitaire Rusland

Overzicht van de recente Russische geschiedenis aan de hand van de levens van zeven Russische burgers.
Titre
De toekomst is geschiedenis : de terugkeer van het totalitaire Rusland
Auteur
Masha Gessen
Traducteur
Jan Robert Braat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The future is history : how totalitarianism reclaimed Russia
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2018
576 p.
ISBN
9789403106106 (hardback)

Commentaires

Masha Gessen (1967) is een Russisch-Amerikaanse journaliste. Zij schrijft onder meer in de New York Times. In dit boek volgt zij de levens van zeven Russische burgers die zijn geboren in de jaren tachtig tijdens de nadagen van de Sovjet-Unie. Aan de hand van hun levens geeft zij een beeld van de ontwikkelingen in de Russische politiek en samenleving vanaf het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Onder hen zijn een conservatief politiek denker, een ondernemer en activisten. Gessen schrijft over hoop onder Gorbatsjov, de economische en politieke chaos onder Jeltsin en de wederopstanding en repressie onder Vladimir Poetin. Gessen schetst een ontluisterend beeld van de toenemende repressie: de vervolging en intimidatie van activisten voor democratie en de lhbt-gemeenschap. Een aantal van de hoofdpersonen ontvlucht uiteindelijk het land. De aanpak van Gessen werkt, de lezer voelt mee met de dromen en nachtmerries van de Russen. Belangrijk boek voor iedereen die is geïnteresseerd in het huidige…Lire la suite

À propos de Masha Gessen

CC BY-SA 3.0 - Image by Rodrigo Fernandez

Maria Alexandrovna Gessen (en russe : Мари́я Алекса́ндровна Ге́ссен), connue sous le nom de Masha Gessen, née le 13 janvier 1967 à Moscou, est journaliste et écrivaine de nationalité russo-américaine.

Biographie

Origines et enfance

Masha Gessen est née dans une famille juive à Moscou le 13 janvier 1967. En 1981, elle a immigré aux États-Unis avec ses parents et son frère Keith d'Union soviétique. Son père, Alexandre Borisovitch, est entrepreneur. Sa mère, Elena Samouilovna Minkina, est traductrice et critique littéraire. Sa grand-mère du côté paternel, Ester, est traductrice tout comme sa grand-mère du côté maternel, Rosalia.

Elle est mère …En lire plus sur Wikipedia