Livre
Anglais

Atlas : the story of Pa Salt

Lucinda Riley (auteur), Harry Whittaker (auteur)
Dans la série:
Genre:
De zeven zussen ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van Pa Salt. Wie is Pa Salt en waarom heeft hij de zussen geadopteerd?
Titre
Atlas : the story of Pa Salt
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021 Harry Whittaker
Langue
Anglais
Éditeur
London: Macmillan, 2023
766 p.
ISBN
9781529043532 (paperback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt, Het begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij echt is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten. De Egei͏̈sche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd. Maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

À propos de Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Image by Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, nom de plume de Lucinda Edmonds, est une romancière irlandaise, née le 16 février 1965 à Lisburn (Irlande du Nord) et morte le 11 juin 2021. Connue comme autrice de fictions historiques, elle a aussi eu une carrière d'actrice. Elle figure parmi les auteurs étrangers les plus lus en France en 2023, notamment grâce à sa série Les Sept Sœurs.

Biographie

Lucinda Riley, élève à l'école dramatique de Londres, connaît une carrière d'actrice de théâtre et de télévision dans sa jeunesse. Elle voyage beaucoup, notamment en Extrême-Orient.

Après avoir souffert de fièvre glandulaire, à l'âge de 22 ans, elle commence à écrire. Elle publie son premier roman, Lovers and Players, deux ans plus tard.

Elle p…En lire plus sur Wikipedia