Livre
Néerlandais

Het eerste boek der dromen

Kerstin Gier (auteur)

Het eerste boek der dromen

Dans la série:
Silber; 1
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Liv (15, ik-figuur) heeft vaak bijzondere dromen. Als ze over haar stiefbroer en zijn vrienden droomt, blijkt dat zij hetzelfde hebben gedroomd. En dat is nog maar het begin. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Het eerste boek der dromen
Auteur
Kerstin Gier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dream a little dream
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Blossom, 2013
326 p.
Note
Nederlandse vertaling [uit het Duits]
ISBN
9789020679175 (hardback)

Commentaires

De 15-jarige Liv Silber heeft altijd al bijzondere dromen gehad, maar nu ze voor de zoveelste keer verhuisd is, gebeuren er wel erg vreemde dingen. In haar dromen ontmoet ze haar stiefbroer Grayson en zijn drie vrienden, en overdag blijken zij precies hetzelfde te hebben gedroomd. Ze blijken samen te kunnen dromen. Een van de vrienden, Henry, zoekt Liv regelmatig op in haar dromen, en lijkt net zo verliefd als Liv. Is hij dat ook in de werkelijkheid? Liv raakt betrokken in een gevaarlijk spel, een gevecht met een demon. Gelukkig gelooft Liv niet in demonen. Maar of ze dat kan volhouden… De spanning in dit fantasyverhaal met griezelelementen blijft tot op het laatste moment om te snijden. Tegelijk heeft het verhaal een hoog feel-goodgehalte en blijft het redelijk oppervlakkig. De gezonde nuchterheid van Liv en haar gevoel voor humor bieden een goed tegenwicht tegen het geflirt met het bovennatuurlijke. Het slot laat ruimte voor het vervolg dat de schrijfster in haar naschrift aankondig…Lire la suite

À propos de Kerstin Gier

Kerstin Gier, née en octobre 1966 à Bergisch Gladbach en Allemagne, est une auteure allemande de romans fantastiques. Elle est principalement connue pour son roman Rouge rubis, premier volet de la Trilogie des gemmes, traduit en français par Nelly Lemaire.

Biographie

Œuvres

Trilogie des gemmes

  1. Rouge rubis, Milan, 2011 ((de) Rubinrot, Arena, 2009), trad. Nelly Lemaire, 416 p. (ISBN 978-2745945471)
  2. En lire plus sur Wikipedia