Livre
Néerlandais

Schip der zielen

Kate Mosse (auteur), Irene Paridaans (traducteur)
De moedige bemanning van het Schip der Zielen bevrijdt in 1621 mensen die door zeerovers tot slaaf zijn gemaakt. De dappersten onder hen zijn vrouwen die in vermomming leven en hun ware identiteit verborgen moeten houden.
Titre
Schip der zielen
Auteur
Kate Mosse
Traducteur
Irene Paridaans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ghost ship
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2023
427 p.
ISBN
9789022583777 (hardback)

Commentaires

Een spannende historische roman over een avontuur op volle zee. Het Schip der Zielen dobbert in 1621 geruisloos op het water. Al maandenlang vaart de moedige bemanning uit Italië, Frankrijk, Nederland en de Canarische Eilanden over de onvoorspelbare oceaan, om hen die door zeerovers tot slaaf zijn gemaakt te bevrijden. De dappersten on hen zijn in feite vrouwen die in vermomming leven. Hun commandant Louise Reydon-Joubert is op de vlucht. De vrouwen weten dat als ze worden gearresteerd, ze zullen worden berecht, veroordeeld en uiteindelijk opgehangen. Wat hen verder ook te wachten staat, hun ware identiteit moet en zal geheim blijven. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Kate Mosse (1961) is een van de oprichters van de Women’s Prize for Fiction (voorheen de Orange Prize). Ze zat in het bestuur van het Royal National Theatre in Londen. Ze schreef meerdere bestsellers. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Tijden van vuur’.*

À propos de Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Image by Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international avec son roman Labyrinthe, une his…En lire plus sur Wikipedia