In de reeks Donjon Ochtendgloren ontdekt de lezer alles over het ontstaan van de Donjon. De oude Arahoe, de vader van Hyacint, voelt zich stijf en stram en moet er niet aan denken in bed te sterven. Hij heeft het voortdurend over heroïsche tijden en zijn vrienden die hij hoopt terug te zien. Dus hij neemt zijn trouwe strijdros en gaat op pad. Dit tegen de wil van Alexandra. Zij maakt zich zorgen
Sujet supplémentaire
HUM, fantasy
Titre
Zonder geluid
Scénariste
Joann Sfar Lewis Trondheim
Dessinateur
Christophe Gaultier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Sans un bruit
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789463062244 (hardback)

Commentaires

De stripreeks 'Donjon' is geplaatst in een parallelle wereld waarin de norm asociaal is. De non-conformistische hoofdpersonen treden daarbij alle fatsoensnormen met voeten. Naast de hoofdreeks zijn de auteur en zijn tekenaars een aantal subseries gestart. In de reeks 'Donjon Ochtendgloren', waarin de geschiedenis van de burcht en zijn moordzuchtige bewoners breeduit wordt belicht, wordt vanuit de achterhoede het moorden gerechtvaardigd door de toekomstige bewaker, Hyacint. Het ruige werk wordt door met name de vileine opportunistische minnares van deze moordlustige kasteelheer niet geschuwd. De schetsmatig karikaturale tekenstijl sluit perfect aan bij het cynische scenario. De gevatte monologen en dialogen zijn binnen het stripgenre uitzonderlijk.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia