Bande dessinée
Néerlandais
Donjon Zenit is de bekendste Donjon-reeks, die kent inmiddels iedereen. Dat wil zeggen, de liefhebber met smaak. Nacht brengt onraad is het tweede, onmogelijk te negeren Donjon-deel in het tijdperk Ochtendgloren. Dit is de reeks waarin de totstandkoming van de Donjon, de slottoren, de gebeurtenissen bepaalt.
Om te beginnen valt er het nodige recht te zetten. Eerst professor Fontaine. Hij meld
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
Nacht brengt onraad
Scénariste
Joann Sfar Lewis Trondheim
Dessinateur
Christophe Blain
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Un justicier dans l'ennui
Éditeur
Amsterdam: M, 2004
48 p. : ill.
ISBN
9789022538722

Commentaires

De stripreeks 'Donjon' speelt zich in een absurdistisch universum, waarin een stel excentrieke figuren op een opportunistische wijze tracht te overleven. Naast de hoofdreeks 'Donjon Zenit' lopen meer series. Een van die series is 'Donjon Ochtendgloren' waarin de geschiedenis van de burcht en zijn toekomstige bewoners centraal staat. In het tweede deel tracht de jeugdige Hyacint, de latere bewaker van de Donjon, greep te krijgen op de steeds wisselende omgevingsfactoren, waarin zijn perfide oom een prominente rol speelt. Deze geeft hem opdracht om zijn onomkoopbare leermeester over te halen gunstig te stemmen over een discutabel bouwproject. Daarnaast tracht hij 's nachts als gemaskerde boevenvanger indruk te maken op een onbetrouwbare schone. De ongedwongen dialogen, de venijnige zwarte grappen en de verrassende gebeurtenissen geven de stripreeks 'Donjon' een aparte plaats in het genre. De tekenstijl sluit naadloos aan bij het hilarische scenario.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia