In de reeks Donjon Ochtendgloren ontdekt de lezer alles over het ontstaan van de Donjon. Hyacint van Banjeren, overdag de nobele graaf en 's nachts de rechtshandhaver, is ook een ontrouwe echtgenoot. En een erbarmelijke minnaar, die in staat is zijn geliefde in de steek te laten wanneer ze hem het hardst nodig heeft. Wanneer zijn vrouw Elise sterft, is Hyacint nog maar een schaduw van zichzelf. M
Sujet supplémentaire
HUM, fantasy
Titre
Na de regen
Scénariste
Joann Sfar Lewis Trondheim
Dessinateur
Christophe Blain
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Après la pluie
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789463061940 (hardback)

Commentaires

De stripreeks 'Donjon' speelt zich af in een wereld van venijn, waar asociaal de norm is. De non-conformistische hoofdpersonen, in de vorm van dieren, treden daarbij alle fatsoensnormen met voeten. Naast de hoofdreeks 'Donjon Zenit' is een aantal subseries gestart. In de reeks 'Donjon ochtendgloren', waarin de historie van de burcht en zijn toekomstige bewoners wordt geschetst, is de belangrijkste rol voor Hyacint, de latere bewaker. Na het gewelddadige overlijden van zijn echtgenote tracht zijn minnares hier munt uit te slaan. Zij schuwt daarbij het ruige werk niet. Opportunisme is haar niet vreemd. De schetsmatige karikaturale tekenstijl sluit naadloos aan bij het ook nu weer uitstekende cynische scenario. De gevatte dialogen en de zwarte grappen zijn binnen het stripgenre nog steeds uitzonderlijk.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia