Bande dessinée
Néerlandais

Mijn zoon de moordenaar : (Donjon niveau 90)

Joann Sfar (scénariste), Lewis Trondheim (scénariste), Blutch (dessinateur)
In Donjon Monsters komen bijfiguren uit de wereld van Donjon aan bod. Zo hebben we Jan-Jan de Boeman leren kennen, kennis genomen van het liefdesverdriet van Biscarra de Reus en van de wapenfeiten van Marvin de Rode. Elk album in deze reeks is van de hand van een andere tekenaar. Marvin (de toekomstige verdediger van de Donjon) is nog een kind wanneer hij met z'n moeder in de stad aankomt. Ze zij
Sujet supplémentaire
HUM, fantasy
Titre
Mijn zoon de moordenaar : (Donjon niveau 90)
Scénariste
Joann Sfar Lewis Trondheim
Dessinateur
Blutch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon fils le tueur
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2017
47 p. : ill.
ISBN
9789463061933 (hardback)

Commentaires

De stripreeks 'Donjon' is gesitueerd in een parallelle wereld. Los gezongen van hun wortels en totaal anti-sociaal maken de bewoners elkaar het leven zuur. De personages zijn opportunisten, die zich laten leiden door het moment. Naast de hoofdreeks 'Donjon zenit' zijn de verantwoordelijk tekenaar en scenarist een aantal subseries gestart, die in meerdere tijdvakken leven. In het zevende deel van 'Donjon monsters' komen de verhaallijnen van de jeugd van de toekomstig gezaghebber in de Donjon aan bod. Zijn idioot gedrag en kannibalisme zoekt een uitlaatklep. De schetsmatig karikaturale tekenstijl volgt het cynische scenario op de voet. De gevatte dialogen en de inktzwarte grappen zijn binnen het stripgenre nog steeds uniek.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia