Bande dessinée
Néerlandais

Hartzeer : (Donjon niveau 85)

Joann Sfar (scénariste), Lewis Trondheim (scénariste), Carlos Nine (dessinateur)
In Donjon Monsters komen bijfiguren uit de wereld van Donjon aan bod. Zo hebben we Jan-Jan de Boeman leren kennen, kennis genomen van het liefdesverdriet van Biscarra de Reus en van de wapenfeiten van Marvin de Rode. Elk album in deze reeks is van de hand van een andere tekenaar. Alexandra, lid van de Broederschap van Moordenaars, wordt door een krant in Antipolis gevraagd om haar levensverhaal
Sujet supplémentaire
HUM, fantasy
Titre
Hartzeer : (Donjon niveau 85)
Scénariste
Joann Sfar Lewis Trondheim
Dessinateur
Carlos Nine
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Crève-coeur
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2017
47 p. : ill.
ISBN
9789463062091 (hardback)

Commentaires

De stripreeks 'Donjon' is gesitueerd in een parallel universum. Los gezongen van hun wortels, normen en waarden maken de bewoners elkaar het leven tot een hel. De personages zijn opportunisten die zich laten leiden door het moment. Naast de hoofdreeks 'Donjon zenit' zijn de tekenaar en scenarist een aantal subseries gestart die in meerdere universa leven. In 'Donjon monsters' komen bijfiguren uit de gehele reeks aan bod. De focus ligt in het voorliggende achtste stripalbum op de moordlust van een vrouwelijk lid van de broederschap van moordenaars. De onvoorspelbare handelingen van de diverse tegenstanders bezorgen deze stripreeks binnen het genre een leidende positie. Het non-conformisme van de asociale personages, de gevatte dialogen en de inktzwarte humor zijn nog steeds uniek. Voor wie bekend is met dit parallelle universum, is dit achtste deel leesbaar naast het vorige, 'Mijn zoon de moordenaar' (2017)*.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia