Bande dessinée
Néerlandais
Treedt binnen in het mateloos grappige en inventieve fantasy-universum van de Franse stripgrootmeesters Joann Sfar en Lewis Trondheim.. Donjon.
Vier zwarte torens waarven de hoogste op tien dagen gaans te zien is. Een loden deur. diep in het hart van een stinkend moeras. Kilometerslange gangen. bedekt met mos en muursalpeter en...een laffe eend die is voor-bestemd om een groot krijger te word
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
Eendenhart
Scénariste
Joann Sfar
Dessinateur
Lewis Trondheim
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Coeur de canard
Éditeur
Amsterdam: M, 2003
48 p. : ill.
ISBN
90-225-3642-4

Commentaires

De hoofdpersonages van deze zich in een absurdistische wereld afspelende strip zijn de teerhartige eend Herbert, de onhandige vegetarische draak Marvin en de bewaker van de Donjon, een burcht waarin avonturiers elkaar naar het leven staan. In deel 1 worden de eend en de draak per ongeluk tot elkaar veroordeeld. Door de onverwachte moord op een avonturier voelt de eend zich gedwongen diens plaats in te nemen en zich voor te doen als een heldhaftig krijger, die de Donjon moet behoeden voor een aanval van een bende vliegende inktvissen. De draak moet hem daarbij ter zijde staan. In dit fantastische universum is niets onmogelijk en alles onconventioneel. Behalve hilarisch en humoristisch valt deze schelmenroman op door zijn overrompelende gebeurtenissen, waarin cynisme, sarcasme en ironie om de hoogste eer strijden. De grafische vormgeving en de inkleuring ogen vernieuwend; de vertaling uit het Frans is zeer zorgvuldig. De verschijning van dit stripalbum geeft het genre een nieuwe impuls.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia