Bande dessinée
Néerlandais

De toren van Bab-El-Oued

Joann Sfar (auteur)

De toren van Bab-El-Oued

Dans la série:
Genre:
Rabbijn Sfar en zijn neef imam Sfar keuvelen over hun verschillende opvattingen. Die lijken onverzoenbaar. En toch: als de moskee onderloopt zijn de rabbijn en de imam het wondersnel eens dat de moslims tijdens de herstellingswerken in de synagoge mogen komen bidden. Intussen beleeft de kat van de rabbijn moeilijke tijden: de baby van Zlabya gaat met alle aandacht lopen.
Sujet supplémentaire
4 sterren (Knack)
Titre
De toren van Bab-El-Oued
Auteur
Joann Sfar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La tour de Bab-El-Oued
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, 2018
80 p. : ill.
ISBN
9789085585404 (hardback)

Commentaires

Weer een nieuw deel in deze serie van de Franse striptekenaar Joann Sfar. Ook in dit deel vormen de verschillen maar ook de overeenkomsten tussen het jodendom (orthodox en vrijzinnig), de islam en het christendom de basis voor de meeste teksten. De rabbijn en zijn neef de imam hebben te maken met overstromingen in de moskee en later ook in de synagoge. Hun besluit is om dan maar samen te bidden. De gelovigen zijn het daar niet mee eens en dat resulteert in chaos. Intussen probeert de kat een paar vreemde kittens uit de synagoge te krijgen. Enkele knap ingekapselde verwijzingen naar actuele gebeurtenissen zijn verrassende zijsprongen in dit relaas van de pratende kat. De spirituele gesprekken van de rabbijn en de ironische reacties van de kat daarop vormen het centrale element in dit sterke zevende deel van de serie, het vervolg op 'Bovenal bemin één god' (2017)*.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia