Bande dessinée
Néerlandais

Bovenal bemin één God

Joann Sfar (auteur)

Bovenal bemin één God

Dans la série:
Genre:
De kat is de wanhoop nabij: zijn baasje Zlabya is zwanger… Wat nu? Zal ze nog oog hebben voor hem? Heeft hij nog recht op een aai? Mag hij haar nog zien wanneer hij wil? Wat is zijn plaats? Zou hij niet beter vertrekken en een nieuw baasje zoeken?Joann Sfar keert met zichtbaar plezier terug naar het universum van De kat van de rabbijn en tekent voor een betoverend verhaal vol liefde en tederheid.
Sujet supplémentaire
5 sterren (Standaard der Letteren)
Titre
Bovenal bemin één God
Auteur
Joann Sfar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Tu n'auras pas d'autre dieu que moi
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, 2017
52 p. : ill.
ISBN
9789085585138 (hardback)

Commentaires

Acht jaar na het vijfde deel ('Afrikaans Jeruzalem'*, 2009) van de stripreeks 'De kat van de rabbijn' is dit nieuwe deel verschenen. De maker, Joann Sfar, heeft zich in de tussenliggende jaren vooral met filmen en scripts beziggehouden. In dit zesde deel maakt de kat zich grote zorgen. Zijn geliefde bazin Zlabya is in verwachting. Zal dat betekenen dat zij minder liefde aan haar kat zal schenken? Voors en tegens van een nieuwe baas worden uitgebreid overwogen. Wanneer het kind is geboren, gaat de kat op zoek. De rabbijn helpt niet echt en praat vooral over geloven. Tijdens zijn zoektocht leert de kat wel het een en ander over liefde. De muis die hem daarbij helpt, overleeft het niet want de kat is een echte kat, zelfs wanneer hij kan spreken. De kat gaat terug naar huis om de liefde te ervaren. Sfar levert weer een bijzondere strip af. Geen grote gebeurtenissen, maar een voortdurende filosofische discussie met religieuze aspecten. Ook dit deel is bijzonder.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia