Bande dessinée
Néerlandais

Amandelmandje

Joann Sfar (auteur)
Ze houden van elkaar. Ze leven in Algiers. Hij is joods, zij katholiek. Op een dag komt de jonge vrouw naar de rabbijn. Ze wil zich tot het jodendom bekeren om zich beter te integreren en haar toekomstige echtgenoot een plezier te doen. Hij is met verstomming geslagen: waarom een geloof omarmen dat zo ingewikkeld, zo irrationeel, zo moeilijk is? De Kat en Zlabya besluiten haar op andere gedachten
Sujet supplémentaire
3 sterren (Knack), strips
Titre
Amandelmandje
Auteur
Joann Sfar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Petit panier aux amandes
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, 2019
55 p. : ill.
ISBN
9789085585848 (hardback)

Commentaires

Centraal in deze achtste aflevering van de succesvolle stripreeks over de sprekende kat in de joodse wijk van Algiers in het begin van de twintigste eeuw staat een jonge katholieke vrouw die joods wil worden omdat ze wil trouwen met een joodse man. Net als in de voorafgaande delen wordt er druk gefilosofeerd en vormen de gecompliceerde joodse leefregels een bron voor discussie, maar ook voor kritiek van de weer welbespraakte kat. Dat de toekomstige bruidegom inmiddels verliefd is geworden op het joodse meisje Knidelette (ook de naam van joods gebak dat bekend staat als amandelmandje), maakt de emotionele lading echt gecompliceerd. De auteur en tekenaar Joann Sfar maakt het visueel soms weer bijzonder verrassend in zijn vlotte maar detailrijke stijl. Vervolg op 'De toren van Bab-El-Oued' (2018)*.

À propos de Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Joann Sfar, né le 28 août 1971 à Nice (France), est un auteur de bande dessinée, illustrateur, romancier et réalisateur français. Auteur de très nombreuses bandes dessinées, il est notamment connu pour ses séries Le Chat du rabbin, qu'il a ensuite adaptée au cinéma, et Donjon. Il a également illustré de nombreux ouvrages. Depuis 2010 et son film Gainsbourg, vie héroïque, il est également réalisateur. Depuis 2013, il s'est mis à l'écriture de romans, comme Le Plus Grand Philosophe de France. Joann Sfar interroge tout particulièrement les rapports qu'entretiennent entre elles les religions. Il traite de questions existentielles, identitaires et philosophiques à travers les différents supports qu'il emploie.

Biographie

Enfance et études…En lire plus sur Wikipedia