Livre
Néerlandais

Boa is jarig

Jeanne Willis (auteur), Tony Ross (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Boa is jarig. Al zijn vrienden brengen cadeautjes mee, maar wat heeft een slang nou aan wanten of een haarborstel? Boa vindt het cadeau van Mestkever het allerstomst, maar dat blijkt heel anders uit te pakken. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Boa is jarig
Auteur
Jeanne Willis
Dessinateur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Boa's bad birthday
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2013
[24] p. : ill.
ISBN
9789053419977 (hardback)

Commentaires

Boa de slang is jarig! Hij nodigt al zijn vrienden uit en die brengen cadeautjes voor hem mee. Jammer genoeg heeft Boa niets aan de cadeautjes die zijn vrienden Orang-oetan, Aap, Luipaard, Luiaard en Miereneter hem geven. Wat kan een boa aanvangen met een piano, een zonnebril, wanten en een voetbal? Kleine Boa vindt alle cadeautjes stom. Net als hij denkt dat het niet erger kan worden, krijgt hij een cadeautje van Mestkever: een grote bal mest. Maar het cadeau van Mestkever blijkt uiteindelijk het mooiste cadeau te zijn dat Boa ooit heeft gekregen. Voor kinderen erg herkenbaar prentenboek van het bekende duo Jeanne Willis en Tony Ross. De paginagrote illustraties zijn grappig en expressief. Een leuk verhaal, hoewel de les voor jonge kinderen – wees dankbaar als je een cadeautje krijgt, ook al vind je het op het eerste gezicht misschien stom – wel erg expliciet wordt verkondigd op het einde. Vanaf ca. 4 jaar.

Boa is jarig

Boa de slang is jarig. Vandaag is haar feestje en Boa hoopt leuke cadeautjes te ontvangen. Oerang-oetang brengt een vleugelpiano mee, maar wat moet Boa met een piano? Hij heeft geen vingers. Hopelijk wordt het volgende cadeau leuker. Daar is Aap. Hij heeft een zonnebril mee, maar wat moet Boa met een zonnebril? Hij heeft geen oren en geen neus om de bril te dragen. Moeder troost hem. Het komt wel goed. Luipaard heeft wanten en Luiaard wil hem verrassen met een kam. Boa wil niet onaardig zijn tegen zijn vriendjes. Maar hij kan met de wanten niets aanvangen. Dan komt Miereneter aan, met een voetbal! Boa vindt dit de stomste verjaardag ooit. Erger kan niet. Maar dan is de Mestkever er. Hij heeft een hoopje mest bij. Maar in die hoop zit een zaadje en dat zaadje gaat groeien en groeien, ... tot een prachtige boom. Precies de goede maat voor Boa.

Alle vriendjes brengen iets mee voor Boa dat ze zelf leuk vinden. Ze hebben er niet over nagedacht wat Boa leuk zou vinden. De span…Lire la suite