Bande dessinée
Néerlandais
Bij hoge uitzondering staan Nävis en generaal Rib’Wund aan dezelfde kant, want beiden maken jacht op Soimitt, de huurmoordenaar die haar ertoe heeft gebracht een deel van het admiraalsschip van Konvooi op te blazen. Nävis hoopt informatie uit hem los te krijgen waarmee ze een herziening van haar proces kan aanvragen, maar het brein van de huurling zit vol psychoblokkades. De enige manier om hem aa
Titre
De vrije zone
Scénariste
Jean-David Morvan
Dessinateur
Philippe Buchet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Zone franche
Édition
1
Éditeur
Zelhem: Arboris, 2013
48 p. : ill.
ISBN
9789034304643 (paperback)

Commentaires

Het vrouwelijk personage Nävis groeit op in een wereld zonder mensen in een verre toekomst in de ruimte waar vele vreemde volkeren leven. Om te voorkomen dat ze veroordeeld wordt voor een fout uit een eerder deel van deze stripserie, probeert ze met behulp van haar advocaat een huurmoordenaar naar een speciale planeet te brengen waar hij niet anders dan de waarheid kan spreken. Tekenaar Buchet brengt een actiestrip waarin veel expressiviteit in veelal kleine tekeningen is samengebald. De deels karikaturale stijl kent toch de nodige realistisch aandoende elementen waarmee deze strip vooral zal aanspreken bij wat jeugdiger lezers van sciencefiction. Het omslag toont de drie belangrijkste personages in gewelddadige houding. Vervolg op 'De zwevende wereld' (2012)*.

À propos de Jean-David Morvan

CC BY-SA 4.0 - Image by G.Garitan

Jean-David Morvan, né le 28 novembre 1969 à Reims, est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Jeunesse

Jean-David Morvan habite pendant neuf ans à Versailles avant de revenir à Reims. C'est à BDBulle, la librairie de la femme de Benoît Sokal, qu'il découvre la BD dite « adulte » avec la série Valérian. Il a alors 11 ans et achète La Terre de la bombe, L'Indien français, Les Innommables, Bastos et Zakousky, Comanche, L'Incal, Thorgal et le magazine Gomme ! qui publie son premier dessin dans le courrier des lecteurs.

Collège et lycée

Il redouble sa 4e et rate son bac une fois…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions