Livre
Néerlandais

De zevende engel

In een afgelegen dorpje in Australie͏̈ koopt een charismatische jongeman de opaalmijn en sticht er een religieuze commune die veel verwarring onder de bewoners veroorzaakt.
Sujet supplémentaire
THR, Romans, Australië, 1945 -
Titre
De zevende engel
Auteur
Janette Turner Hospital
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Oyster
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2005
381 p.
ISBN
90-414-0955-6

Commentaires

Met De zevende engel levert de Australische Janette Turner Hospital een beklemmende misdaadroman af die de grenzen van het genre verkent. Het verhaal speelt zich af in de Australische Outback, in Outer Maroo, een plek die in geen enkele wegenatlas staat. Er wonen nog geen honderd inwoners, die allemaal wel een reden hebben om hun toevlucht in die uithoek te zoeken. Dat het stadje bestaat is aan de vondst van opaal te danken. Twee rijke boerenfamilies lijken de opaalhandel te beheersen; ze beschikken over een reusachtig arsenaal wapens én monopoliseren de schaarse waterbronnen. Het verhaal wordt grotendeels verteld door Mercy Given, de tienerdochter van een predikant. Van haar verneemt de lezer hoe twee vreemdelingen naar Outer Maroo kwamen: Sarah is op zoek naar haar stiefdochter, Nick tracht zijn zoon weer te vinden. Samen met tientallen andere jongeren werden ze aangetrokken door de figuur van Oester, een geheimzinnige goeroe die bij Outer Maroo is neergestreken en er een com…Lire la suite
Een troosteloos gehucht in Noord-Australië wordt door godsdienstige fundamentalisten en mijnwerkers die illegaal handel drijven in opaal, opgeschrikt door de komst van een paranoïde religieuze cultfiguur. Volgelingen die hem zijn nagereisd raken zo onder zijn invloed, dat zij, uit angst voor het naderend millennium en het einde van de wereld, uiteindelijk samen met hem en bijna alle dorpelingen ten onder gaan. Een indringend geschreven thriller, waarin in sobere bewoordingen de gevoelens en gedachten van de diverse figuren getekend worden en wordt toegewerkt naar een onherstelbaar onheil. Een verhaal dat men moet savoureren om de suggestieve beschrijvingen en de beeldspraak goed te laten doordringen. Voor literair geïnteresseerden. Vrij kleine druk.