Easy reading
Néerlandais

De komst van Joachim Stiller

Hubert Lampo (auteur), Helene Bakker (adaptateur)
Freek is journalist in Antwerpen, in 1958. Er gebeuren vreemde dingen in zijn leven. Droomt hij die of zijn ze echt? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden.
Sujet
Messianisme
Titre
De komst van Joachim Stiller / Hubert Lampo ; naverteld in eenvoudig Nederlands door Helene Bakker
Auteur
Hubert Lampo
Adaptateur
Helene Bakker
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2016
96 p.
ISBN
9789086962471 (paperback)

Commentaires

Een titel in de reeks ‘Vlaamse reuzen’: boeken van bekende Vlaamse auteurs, herschreven in eenvoudige taal. Het verhaal speelt zich af in Antwerpen, 1958. De thema’s: magisch realisme, angst voor het onbekende. De zinnen zijn redelijk kort, het lettertype is groot, er zijn geen illustraties. Achterin is een verklarende woordenlijst opgenomen (24 woorden). Dit boek is geschikt voor lezers die moeite hebben met taal en lezen, maar die wel de wereldkennis en cognitieve flexibiliteit hebben om te begrijpen dat het ‘nu’ in het boek de wereld van 1958 is en dat de oorlog waarnaar verwezen wordt de Tweede Wereldoorlog is. En die geen moeite hebben met een Joachim Stiller die vanuit het verleden brieven schrijft, maar ook de auteur is van een zeventiende-eeuwse Apocalyps en een overleden Amerikaanse soldaat. Is wat het oorspronkelijke boek waardevol maakte, voldoende behouden? De taal is aangepast, het boek is korter. Maar daardoor volgen gebeurtenissen en personen elkaar sneller op, ze worde…Lire la suite

À propos de Hubert Lampo

CC-BY-SA-3.0 - Image by Thor NL (Tom Ordelman).

Hubert Lampo, né le 1er septembre 1920 à Anvers et mort le 12 juillet 2006 à Essen de la maladie d'Alzheimer, est un écrivain belge néerlandophone.

Biographie

Rattaché au courant du réalisme magique, dont il est un des principaux représentants en Belgique, Hubert Lampo a joué un rôle très actif sur la scène littéraire flamande.

Principalement connu pour son roman La venue de Joachim Stiller, il est l'auteur d'une œuvre considérable : 23 romans, 15 essais, des nouvelles, des traductions d’ouvrages en français et en allemand. Journaliste, critique littéraire et essayiste, il rédige d’innombrables articles consacrés à l’art et à la littérature.

Récompensé par de nomb…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque