Livre audio
Néerlandais

Herman Koch leest Zomerhuis met zwembad

Herman Koch (auteur)

Herman Koch leest Zomerhuis met zwembad

Een arts begaat een medische fout, die misschien geen fout is maar opzet.
Sujet
Ethiek, Wraak
Titre
Herman Koch leest Zomerhuis met zwembad
Auteur
Herman Koch
Titre uniforme
Zomerhuis met zwembad
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2011
9 cd's
Durée
ca. 10 uur
ISBN
9789047606574

Plusieurs formats:

Commentaires

Dit luisterboek verschijnt gelijktijdig met het gelijknamige boek* en bevat een integrale versie, voorgelezen door auteur Herman Koch zelf. Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Medische Tuchtraad. Over die Tuchtraad maakt hij zich niet echt zorgen: 'Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. We kennen elkaar allemaal, meer zal het niet worden.' Maar is het wel een medische fout? Zijn patiënt toonde namelijk net iets te veel belangstelling voor diens mooie vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd? De hoofdpersoon vertelt met niets en niemand ontziende eerlijkheid hoe hij op dit punt in zijn leven is aanbeland. Het is het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren n…Lire la suite

À propos de Herman Koch

CC BY-SA 2.0 - Image by

Herman Koch (né le 5 septembre 1953 à Arnhem) est un romancier et acteur néerlandais. Il est aussi connu pour ses éditoriaux dans le journal de Volkskrant, ainsi que comme réalisateur d'émissions de télévision.

Koch écrit aussi sous le pseudonyme de Menno Voorhof.

De 1990 à 2005, il est acteur et scénariste de la série humoristique Jiskefet diffusée sur VPRO.

Son roman Le Dîner (Het diner) remporte le Prix du public pour un roman néerlandais (Publieksprijs voor het Nederlandse boek) en 2009. Il se vend à plus d'un million d'exemplaires et fournit le sujet aux films Le Dîner (en) et I nostri ragazzi.

Œuvres