Livre audio
Néerlandais

Herman De Coninck leest De lenige liefde

Herman De Coninck leest De lenige liefde

Door de Vlaamse dichter (1944-1997) zelf voorgelezen gedichten
Sujet
Liefde
Titre
Herman De Coninck leest De lenige liefde
Auteur
Herman De Coninck
Titre uniforme
De lenige liefde
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: HKM Literatuur, 2007
1 cd
Durée
1 uur 10 min.
ISBN
9789081139557

Plusieurs formats:

Commentaires

Bij het beluisteren van poëzie bepaalt de voorleesstem het ritme, de snelheid, legt hij de nadruk net op andere woorden dan je zelf zou doen. Dat kan storend zijn, maar bij Herman de Coninck is het tegendeel het geval. Het zijn overduidelijk zijn woorden en hij leest ze zoals hij ze bedoeld heeft. Daarom klopt het. De gedichten komen uit verschillende bundels zoals uit de Klank van Hobo, Zolang er sneeuw ligt en De lenige liefde, de titel van de cd. Het zijn korte, anekdotische schetsen. Soms grappig, soms triest, met sprekende beelden en mooie taalvondsten. Woorden die botsen maar juist daardoor niet zonder elkaar kunnen. Het taalgebruik is eenvoudig. De gedichten gaan over liefde, lachen, herfst, landschap en verdriet. De stem van Herman de Coninck is zacht, vriendelijk en weet te boeien. Het is aardig de tekst erbij te houden om de woorden nog beter tot je door te laten dringen. Een must voor iedere liefhebber van de poëzie van Herman de Coninck en een aanrader voor poëzieliefhebbe…Lire la suite

À propos de Herman De Coninck

Herman de Coninck (Herman August Paul De Coninck), né à Malines le 21 février 1944 et mort à Lisbonne le 22 mai 1997, est un écrivain belge d'expression néerlandaise.

Poète, essayiste, journaliste et éditeur de la revue littéraire Nieuw Wereldtijdschrift, il était aussi l'époux de l'écrivaine Kristien Hemmerechts.

Un prix Herman de Coninck est décerné depuis 2007.

Œuvres

Poésie

  • 1969 – De lenige liefde
  • 1974 - Puur natuur. Vier gedichten van Herman de Coninck en vier handgekleurde etsen van Luc Piron. Vierde deel in Hoofts Bibliofiele Serie. Aalst : Uitgeverij Hooft.
  • 1975 – Zolang er sneeuw ligt…En lire plus sur Wikipedia