Livre
Néerlandais

Donkere nacht

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (traducteur)
Als de hemel is opgeklaard en de voorspelling is vervuld, is de HemelClan weer bij zijn medeClans. Maar het evenwicht tussen de Clans is wankel en niet iedere kat is ervan overtuigd dat de vijfde Clan zich in het meergebied moet vestigen… Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Donkere nacht
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Pauline Akkerhuis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Darkest night
Éditeur
Kalmthout: Pelckmans, 2023
364 p.
ISBN
9789463375610 (hardback)

Commentaires

Een avontuurlijk fantasyverhaal over katten, deel 4 van de serie 'Warrior Cats: Een visioen van schaduwen'*. De voorspelling is vervuld en de HemelClan is weer waar hij thuishoort: bij zijn medeClans. Maar niet iedere kat is ervan overtuigd dat de vijfde Clan zich in het meergebied moet vestigen. Het wankele evenwicht tussen de Clans is brozer dan ooit, en niet alleen het lot van de HemelClan blijft onzeker... Spannend en meeslepend geschreven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Erin Hunter is het pseudoniem van een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles, en redactrice Victoria Holmes.

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia