Livre
Néerlandais

De wildernis in

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Rufus is een kater die bij mensen woont. Als hij op een dag in contact komt met wilde katten, krijgt hij de kans zich aan te sluiten bij de DonderClan. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Extra subject
Avonturenverhalen, fantasy
Titre
De wildernis in
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Titre original
Into the wild
Éditeur
[Mechelen]: Baeckens Books, 2020 | Autres éditions
ISBN
9789059248229 (paperback)

Commentaires

Op het eerste gezicht lijkt de boekenreeks 'Warrior Cats' (waarvan De wildernis in het eerste vertaalde exemplaar is) van Erin Hunter er een te zijn voor echte kattenliefhebbers die daarboven nog eens over een flinke lading fantasie beschikken. Bij het lezen ontdekte ik echter dat deze reeks en dit avontuur ook anderen zal weten te bekoren. Door de vertaling van het eerste deel van de zes boeken kan De wildernis in, na de hype die in de Verenigde Staten heerst, nu ook onze contreien veroveren.
Diep verborgen in het woud, waar geen mens te bespeuren is, leven sinds oeroude tijden de ongetemde Warrior Cats volgens de wetten van de natuur en regels die door hun voorouders zijn vastgelegd. De katten behoren bijna allen tot vier verschillende clans: zo is er de DonderClan, de SchaduwClan, de RivierClan en de WindClan. Wanneer de ene clan zich echter niet aan de aloude regels houdt, komt een andere clan daardoor in gevaar, met als gevolg dat zelfs de dapperste krijgskatten …Lire la suite
Rufus is een kater die bij mensen in huis woont. Als hij op een dag in contact komt met wilde katten, krijgt hij de kans zich aan te sluiten bij de DonderClan. Die kans grijpt hij aan. Hij wordt leerling-krijger en krijgt de naam Vuurpoot. Maar niet alle katten zijn even blij met zijn komst. Eerste deel van de serie ‘Warrior Cats’ die in Amerika heel populair is. De katten hebben voor sommige begrippen eigen woorden, zoals poesiepoes voor huiskatten, nieuwblad voor lente en zonhoog voor het middaguur. Er worden heel wat muizen en vogeltjes gedood. De katten gedragen zich hierbij niet erg kats, want ze spelen niet met hun prooi. De meeste karakters zijn goed uitgewerkt, maar wel gebaseerd op types. De tekst is rechts niet uitgelijnd, maar toch worden er behoorlijk wat woorden afgebroken. Het lettertype is vrij klein. Het boek bevat een storende hoeveelheid fouten als weggelaten woorden en verkeerde namen voor de katten. Voorin staat een plattegrond van het gebied van de kattenclans, ac…Lire la suite

Warrior Cats. De wildernis in

Al heel lang leven er in een woud verschillende kattenclans. De Donderclan, de Rivierclan, de Schaduwclan, de Windclan en, voor de overleden katten, de Sterrenclan. Ze regeren elk over een bepaald deel van het woud. Wie het aandurft om in het territorium van een andere clan te komen riskeert afgemaakt te worden. De Schaduwclan houdt zich echter niet altijd aan de regels, waardoor de Donderclan in gevaar komt. Hoe langer hoe meer krijgskatten komen zo om en de clan verzwakt steeds meer. Ze zijn ten einde raad.
Rufus, een poesie poes besluit zijn tweebeensleven bij de mensen vaarwel te zeggen en trekt het woud in. Daar zien ze hem als een indringer, maar al snel merkt de Donderclan hoe moedig hij is en nemen hem op in de clan. Zijn naam is vanaf dan Vuurpoot. Niet alle katten zijn even blij met de komst van een poesie poes, maar tijdens zijn opleiding tot krijgskat komt daar al snel verandering in.
Het is een spannend verhaal dat zeer vlot leest. De avonturen, omzwervingen e…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia