Livre
Néerlandais

Wil je mijn vriendje zijn?

Eric Carle (auteur)

Wil je mijn vriendje zijn?

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kleurig prentenboek over een muisje dat tevergeefs tracht vriendschap te sluiten met allerlei - merendeels uitheemse - grote dieren, totdat het uiteindelijk met een soortgenoot gelukkig wordt. Als kijkboek al bruikbaar vanaf ca. 2 jaar, voorlezen vanaf ca. 3,5 jaar.
Titre
Wil je mijn vriendje zijn?
Auteur
Eric Carle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Do you want to be my friend
Édition
38
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789025723354

Commentaires

Een kleine muis gaat op zoek naar een vriendje/levensgezel. Tijdens zijn tocht over een langgerekt grasveld, dat een slang blijkt te zijn, ontmoet hij allerlei dieren die hij vraagt of zij zijn vriendje willen zijn. Maar geen van hen is geïnteresseerd. Aan het einde van zijn tocht ontmoet hij een andere muis waarmee hij gezellig, en veilig voor de slang, in een holletje gaat wonen. Het boek leent zich uitstekend voor het gebruik met peuters en kleuters; er zitten veel herkenningsmogelijkheden in, met name het zoeken naar een vriendje. Ook het repeteerelement, dat er door de vraag 'Wil je mijn vriendje zijn?' in zit, zal velen aanspreken. Af en toe staan de enkele regels tekst op rijm, wat storend is bij het (voor-)lezen. De illustraties lopen van de ene bladzijde door op de andere, de staart van het dier op het volgende blad staat al afgebeeld. Als kijkboek al vanaf ca. 2 jaar, voorlezen vanaf ca. 3,5 jaar. Oblong formaat.

À propos de Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Image by Fred Rockwood

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia