Livre
Néerlandais

Het lieveheersbeestje dat niet lief deed

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (traducteur)

Het lieveheersbeestje dat niet lief deed

Public cible:
3-5 ans et plus
Van uur tot uur worden de belevenissen van een vervelend lieveheersbeestje gevolgd, totdat hij op zijn reis leert te delen. Kleurrijk prentenboek met collage-achtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
prentenboeken
Titre
Het lieveheersbeestje dat niet lief deed
Auteur
Eric Carle
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The grouchy ladybug
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2015
[42] p. : ill.
Note
Voordien verschenen o.d.t. Het vervelende lieveheersbeestje
ISBN
9789025762278 (sticker, hardback)

Commentaires

Heruitgave in handzaam vierkant formaat van het klassieke prentenboek over een humeurig lieveheersbeestje, dat geen bladluizen wil delen met een aardige soortgenoot. Als die hem uitdaagt erom te vechten, krabbelt het lieveheersbeestje terug. Zogenaamd om op zoek te gaan naar een tegenstander die groot genoeg voor hem is. Op zijn zoektocht, die duurt van vijf uur 's morgens tot zes uur ’s avonds, ontmoet hij allerlei dieren, van klein tot heel groot. Knap wordt de spanning opgevoerd, te volgen op getekende klokjes, door de toenemende grootte van de bladzijden én van de dieren: van wesp en vliegend hert tot aan een olifant en zelfs een zes bladzijden lange walvis met wapperende staart toe! Door de steeds verder afgesneden bladzijden komen de klokjes naast elkaar te staan en wordt ook de baan van de zon in de tekeningen zichtbaar. Het is telkens weer een verrassing welk dier op de volgende, bredere bladzijde tevoorschijn zal komen. De collage-achtige illustraties zijn mooi van kleur en f…Lire la suite

Het lieveheersbeestje dat niet lief deed

Een boos lieveheersbeestje ziet een blad vol bladluizen en wil ze opeten. Er zit op dat blad ook nog een ander lieveheersbeestje dat voorstelt om de bladluizen te delen. Het boze lieveheersbeestje gaat hier helemaal niet mee akkoord en wil vechten, maar dat weigert het lieve lieveheersbeestje. Hij vindt dat het boze lieveheersbeestje maar iemand anders moet zoeken om mee te vechten. Zo vertrekt het lieveheersbeestje en gaat hij op zoek naar een ander dier om tegen te vechten. Die dieren zijn allemaal groter dan hij - van een wesp en een vliegend hert tot een walvis - maar het overmoedige kevertje vindt ze allemaal te klein. Maar eigenlijk heeft dat boze lieveheersbeestje van iedereen schrik en wil hij dus zelf niet vechten. Uiteindelijk komt hij na een hele dag vliegen terug op het blad waar zijn dag begonnen was. Het lieve lieveheersbeestje zit er ook nog en stelt nog een keer voor om te delen. Uiteindelijk eten ze samen alle bladluizen op.
Het is jammer dat de tekst in het beg…Lire la suite

À propos de Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Image by Fred Rockwood

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia