Livre
Néerlandais

Het grote boek van kleine beestjes

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (traducteur)

Het grote boek van kleine beestjes

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bundel van vier verhalen: over een spin die het te druk had, een krekel die niet kon tsjirpen, een dappere kniptor en een eenzaam vuurvliegje. Alle vier verhalen worden gevolgd door een puzzel, recept en een knutseltip. Oblong uitgave met kleurrijke collages. Vanaf ca. 3 jaar.
Contenu
De spin die het te druk had
De knappe kniptor
De krekel die niet tsjirpen kon
Het eenzame vuurvliegje
Contient
Sujet
Dieren
Extra subject
prentenboeken
Titre
Het grote boek van kleine beestjes
Auteur
Eric Carle
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The very Eric Carle treasury
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2019
143 p. : ill.
Note
Bevat naast de 4 verhalen ook puzzels, knutsels en recepten
ISBN
9789025771973 (hardback)

Commentaires

Bundel met vier eerder afzonderlijk verschenen prentenboekverhalen, samengesteld ter ere van de negentigste verjaardag van de wereldbekende auteur. In ‘De spin die het te druk had’ (1984) negeert een spin alle toenaderingen van de boerderijdieren om onafgebroken aan zijn web te werken. In ‘De krekel die niet tjirpen kon’ (1990) lukt het een krekel maar niet om de groetende dieren antwoord te geven. ‘De knappe kniptor’ (1999) gaat over doorzetten. Het beestje is op zijn rug gevallen. Kan hij weer overeind komen? Langslopende dieren moedigen hem aan. ‘Het eenzame vuurvliegje’ (1995) gaat op zoek naar zijn vriendjes, maar wordt steeds weer teleurgesteld. De vier verhalen bestaan uit korte teksten met veel herhaling en hebben een positief en verrassend einde. Grote druk. De karakteristieke illustraties bestaan uit prachtige collages met een geheel eigen charme. De gestileerde dieren zijn goed herkenbaar, met kleurrijke patronen en vormen. Elk avontuur sluit af met een recept, een puzzel e…Lire la suite

Het grote boek van kleine beestjes

Het is feest! Eric Carle, u weet wel, de kinderboekenschrijver en illustrator van Rupsje Nooitgenoeg die al vijftig jaar lang de meest prachtige boeken voor kinderen van alle leeftijden maakt, is negentig jaar geworden. In ‘Het grote boek van kleine beestjes’ verzamelt hij vier inspirerende verhalen over zijn favoriete insecten. Deze feesteditie begint met een verwelkoming door Eric Carle waarin hij uitlegt hoe hij de insecten als metaforen voor kinderen ziet. ‘De spin die het te druk had’ gaat over werken, ‘De krekel die niet tjirpen kon’ gaat over liefde, ‘De knappe kniptor’ gaat over doorzetten en ‘Het eenzame vuurvliegje’ gaat over ergens bij horen.‘Het is avond en de zon gaat onder. Een klein vuurvliegje wordt geboren. Hij vouwt zijn vleugeltjes uit en vliegt de donkere lucht in.’ Elk verhaal begint met een kennismaking met het insect. Je wordt als lezer uitgenodigd op het avontuur dat dit kleine beestje aangaat. Dankzij de verschillende ontmoetingen die vol…Lire la suite

À propos de Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Image by Fred Rockwood

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia