Livre
Néerlandais

De krekel die niet tsjirpen kon

Eric Carle (auteur)

De krekel die niet tsjirpen kon

Public cible:
3-5 ans et plus
Een krekel kan geen geluid uitbrengen. Maar als hij 's avonds een krekelvrouwtje ontmoet, tsjirpt hij het hoogste lied. Prentenboek met gekleurde schilderingen. Bij het openslaan van de laatste bladzijde laat de krekel ook een (mechanisch) getsjirp horen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Krekels
Extra subject
Kartonboeken
Titre
De krekel die niet tsjirpen kon / tekst en illustraties Eric Carle
Auteur
Eric Carle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The very quiet cricket
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789025722876 (hardback)

Commentaires

Stevig, kleurig prentenboek met dikke kartonnen bladzijden over een krekeltje dat heel graag wil tsjirpen. Telkens als hij een ander insect ontmoet, wrijft hij met zijn vleugeltjes tegen elkaar om zo de ander met getsjirp te begroeten. Elke keer is zijn moeite tevergeefs. Pas als de krekel een vrouwtjeskrekel ontmoet, gaat hij spontaan tsjirpen. Het boek is een typisch Carle-prentenboek. Verschillende technieken ondersteunen de gloedvolle collages waardoor er ogenschijnlijk simpele, maar zeer sterke voorstellingen ontstaan. Op elke bladzijde wordt een nieuw insect geïntroduceerd, dat ondanks de gestileerde vorm goed herkenbaar is. De bijbehorende eenvoudige tekst eindigt elke bladzijde met hetzelfde zinnetje: "Maar er gebeurt niets; er is niets te horen." Aan het eind van het boek zit een onverwachte verrassing: als de krekel een vrouwtje ontmoet, klinkt uit het boek een vrolijk getsjirp, doordat er in het boek een kleine batterij zit. Tekst en tekeningen op voor- en achterplat. Zeer …Lire la suite

À propos de Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Image by Fred Rockwood

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia