Easy reading
Néerlandais
'De ontelbaren' is een symbolisch/futuristische roman over de rijke Westerse samenleving, die overspoeld wordt door ontelbare economische vluchtelingen. Ze zijn met velen en vormen als het ware een mensenplaag. Ineens liggen ze te slapen in jouw portiek of stelen de bloemkolen uit jouw moestuin. De politiek heeft geen antwoord, de samenleving raakt ontwricht en de zaak escaleert in een bloedige bu
Titre
De ontelbaren
Auteur
Elvis Peeters
Adaptateur
Robert Van Dijk
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2017
119 p.
ISBN
9789086962839 (paperback)

Commentaires

In de zomer van 2005 wordt een klein dorp in Vlaanderen in korte tijd overspoeld door stromen vluchtelingen. Al gauw hebben diverse Europese steden grote overlast van de vreemdelingen. De regering verliest de controle en staat machteloos tegenover de enorme toestroom. Dat leidt tot verval van normen en waarden: de auteur schetst een ontluisterend beeld van hoe verschillende personages opkomen voor hun persoonlijke vrijheid. Deel 1 van het boek gaat over de vlucht van een persoon en de middelen die hij inzet om te slagen. Dit verhaal staat los van deel 2, dat begint met de beschrijving van alle hoofdpersonen; boven elk (kort) hoofdstuk staan zij vermeld. Het aantal personages kan tot gevolg hebben dat een beginnende lezer het overzicht verliest. Toch is dit apocalyptische verhaal bijna een profetisch boek, gezien de huidige toestand in Europa. De originele roman kreeg in 2006 een nominatie voor de Librisprijs. Zesde uitgave in de serie Vlaamse reuzen in makkelijke taal. Met keurmerk Ma…Lire la suite

À propos de Elvis Peeters

Elvis Peeters, pseudonyme de Jos Verlooy, est auteur et chanteur du groupe Aroma di Amore, et un écrivain belge d'expression néerlandaise né en 1957.

Il est également le chanteur des groupes De Legende, Peeters en Angst et Bange konijnen.

Bibliographie

  • 1992 - Het Uur van de Aap
  • 1995 - Wij dolen rond in de nacht en worden verteerd door het vuur
  • 1998 - Spa
  • 1999 - Brancusi
  • 2001 - Wat overblijft is het verlangen
  • 2001 - Calvados
  • 2001 - Meneer Papier gaat uit wandelen
  • 2003 - Meneer Papier is verscheurd
  • 2005 - De ontelbaren
  • 2007 - Spoon River Anthologie (traduction de poèmes d'Edgar Lee Masters)
  • 2008 - Meneer Papier en zijn meisje
  • 2008 - Dichter
  • 2009 - Wij
  • 2012 - Dinsdag

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque