Livre
Néerlandais

Mannen van staal

Autre titre Kreeftenvrouw

Elizabeth Gilbert (auteur), Gerda Baardman (traducteur)
De dochter van een kreeftenvisser probeert de bewoners van twee naburige eilanden voor de kust van Maine met elkaar te verzoenen.
Titre
Mannen van staal
Autre titre
Kreeftenvrouw
Auteur
Elizabeth Gilbert 1969-
Traducteur
Gerda Baardman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Stern men
Édition
7
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2011
365 p.
ISBN
9789023465102 (paperback)

Commentaires

De Amerikaanse schrijfster (1969) debuteerde met de verhalenbundel 'Pilgrims' (nog niet vertaald). 'Kreeftenvrouw' is haar eerste roman. Hoofdpersoon is Ruth Thomas, de 18-jarige dochter van een kreeftenvisser, die na vier jaar kostschool terugkeert naar Fort Niles, een eiland voor de kust van Maine. Tegen de achtergrond van de kreeftenvisserij en een geschiedenis van territoriale oorlogen, probeert de zelfbewuste Ruth haar plaats te vinden in de gesloten cultuur van Fort Niles. Ze luistert naar de verhalen van excentrieke eilanders en krijgt te maken met de rijke familie Ellis, die een dominante rol heeft gespeeld in het leven van Ruths moeder en grootmoeder. Ruth wordt verliefd op een bovennatuurlijk begaafde visser van het naburige eiland Courne Haven. Hun kind, dat na een plastisch beschreven vrijpartij wordt geboren, betekent wellicht het einde van een vete tussen twee eilanden. Het is een onderhoudend relaas dat wel getypeerd is als een kruising van John Irving en Annie Proulx. …Lire la suite

À propos de Elizabeth Gilbert

CC BY 2.0 - Image by Erik Charlton from Menlo Park, USA

Elizabeth Gilbert est une romancière, essayiste et biographe américaine, née le 18 juillet 1969.

Biographie

En 2006, elle a publié Eat, Pray, Love : One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia, traduit en français en 2008, sous le titre Mange, Prie, Aime. Elle y relate son voyage d'un an en Italie (Mange), en Inde (Prie) et à Bali (Aime) à la recherche de son moi profond. Le livre devient un véritable best-seller (10 millions d'exemplaires vendus).

Une adaptation cinématographique avec Julia Roberts dans le rôle principal est sortie en 2010 sous le titre Mange, prie, aime.

Elle raconte la vie du survivaliste américain Eustace Conway (protagoniste entre autres de la série télévisée Seuls face à l'Alaska) dans The Last American Man (2002) (ISBN En lire plus sur Wikipedia