Livre
Néerlandais

Eerste woordenboek voor kinderen : de belangrijkste woorden eenvoudig uitgelegd

Eerste woordenboek voor kinderen : de belangrijkste woorden eenvoudig uitgelegd

Public cible:
6-8 ans et plus
Wil je graag nieuwe woorden leren? Van a tot en met z kun je de betekenis van ruim 1500 woorden opzoeken. Met voorbeeldzinnen, twaalf thematische overzichten en kleine stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Titre
Eerste woordenboek voor kinderen : de belangrijkste woorden eenvoudig uitgelegd
Langue
Néerlandais
Titre original
Geïlustreerd kinderwoordenboek met 1500 woorden gerangschikt volgens alfabet en 12 themapagina's met een overzicht van verschillende soorten fruit, insecten, bomen en nog meer.
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2014
240 p. : ill.
ISBN
9789044741896 (hardback)

Commentaires

Met dit stevige woordenboek is geen woord meer te moeilijk voor jonge lezers. Ruim 1500 woorden worden uitgelegd via eenvoudige definities in een of twee korte zinnen. De woorden zijn alfabetisch gerangschikt. Aan de zijkant van elke bladzijde staan alle letters van het alfabet in een andere kleur. De letter die wordt behandeld, staat in een iets grotere letter. Boven aan de pagina staan de behandelde begrippen in een lichte cursieve letter. Woorden die wat moeilijker zijn, worden verduidelijkt aan de hand van een voorbeeldzin in een cursieve letter. Bij sommige woorden staan twee definities en bij werkwoorden de vervoegingen. Op iedere bladzijde zijn enige kleine ondersteunende, grappige illustraties opgenomen. De kleurrijke tekeningen fleuren de pagina’s behoorlijk op. Overzichtelijke en ruime bladspiegel waarbij de diverse begrippen van elkaar gescheiden zijn door halve gekleurde scheidingslijntjes. Achterin de uitgave staan twaalf thematische overzichtpagina’s van o.a. verschillen…Lire la suite