Livre
Néerlandais

Elmer en het weer

David McKee (auteur), Ellen Hosmar (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
De kleurige olifant Elmer maakt kennis met diverse soorten weer. Hardkartonnen prentenboekje met fleurige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Weer
Extra subject
prentenboeken
Titre
Elmer en het weer
Auteur
David McKee
Traducteur
Ellen Hosmar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Elmer's weather
Éditeur
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018
[12] p. : ill.
ISBN
9789048315895 (hardback)

Commentaires

Naast koning Rollo is het patchworkolifantje Elmer zonder twijfel de populairste figuur uit de boeken van David McKee. De kunstenaar startte de reeks op het eind van de jaren tachtig en ze werd meteen een succes. Elmer is een kleine, bonte olifant die met zijn aanstekelijke enthousiasme en inventiviteit kleur brengt in het leven van de andere dieren in het oerwoud. De boekjes vallen op door de felle kleuren. In deze nieuwe reeks van vier kartonboekjes schittert de lapjesolifant op drie van de kaften tegen een felgele, blauwe en roze achtergrond. In De kleuren van Elmer laat McKee zijn kleuren meteen extra opvallen door het olifantje af te beelden tegen een witte achtergrond. De eerste bladzijden vormen daarmee een schitterend contrast. De kleuren van Elmer komen terug in de banden op de achtergrond. Verder in het boekje wordt elk van die kleuren verbeeld door één voorwerp of situatie: een gele citroen, een roze ijslollie, groen gras tegen de blauwe lucht, het rode licht van de …Lire la suite
Kartonboekje over de beroemde kleurtjesolifant Elmer, met als thema het weer. In tegenstelling tot veel van zijn (grijze) soortgenoten houdt Elmer van spelen in wind, zon, regen en sneeuw. Onweer vindt hij spannend! Aan elk weertype worden steeds twee pagina’s gewijd, met daaraan een grote, in vorm gesneden tab, waarop het betreffende weertype staat afgebeeld. Op de achterkant van de tabs staan blauwe vogeltjes, aan de hand waarvan het tellen van 1 t/m 3 te oefenen is. De kleurrijke illustraties bevatten humoristische details en brengen duidelijk emoties in beeld. De tekst bestaat uit een uitroep op de linkerpagina en een korte zin op de rechterpagina waarin het weertype benoemd wordt. Op dezelfde manier uitgegeven zijn: ‘Elmer en de kleuren’, ‘Elmer en zijn dag’ en ‘Elmer en zijn vriendjes’*. Een serie stevige, aantrekkelijk uitgevoerde, educatieve boekjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

À propos de David McKee

David McKee, né en 1935 à Plimton dans le Devon, est un auteur et illustrateur britannique. Il est principalement connu pour être à l'origine de la série pour enfants Elmer un éléphant multicolore dont le premier ouvrage a été édité en 1968. Il a également publié des ouvrages sous le pseudonyme Violet Easton. Il partage sa vie entre Nice et Paris.

Biographie

David McKee nait dans le comté de Devon en Angleterre. Après être allé à l'école primaire locale, il rejoint l'université d'Art de Plymouth. Étudiant, il vend ses dessins dans divers journaux anglais. Après ses études, il continue à vendre des dessins, tout en faisant de la peinture. Il dessine des bandes dessinées pour, entre autres, Punch, Reader's Digest, et The Times Higher Education Supplement.

Il trouve très vite sa voie dans les livres pour enfants qu'il écrit et illustre. Son premier livre est publié en noir et blanc par Dob…En lire plus sur Wikipedia