Livre
Néerlandais
Een vrouw uit de Achterhoek, die zich gei͏̈ntimideerd en gemanipuleerd voelt door haar man, komt tot een schokkende beslissing.
Titre
Sluipend gif
Auteur
Corine Hartman 1964-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2017
272 p.
Note
Gebaseerd op de zaak van Jacqueline Sauvage, een Franse vrouw die haar man vermoordde na jaren door hem gemanipuleerd en mishandeld geweest te zijn.
ISBN
9789023455561 (paperback)

Commentaires

Jacqueline (48) uit Bronkhorst houdt van haar man Gijs, die als sociaalrechercheur in Zutphen is ontslagen en nu genoegen moet nemen met een baan als pontvaarder op de IJssel. Hij heeft zijn ontslag nog niet verwerkt en dat, samen met zijn ouderwetse opvattingen, reageert hij af op Jacqueline die hij intimideert en manipuleert. Met hun dochter Hanna die drugs gebruikte en op haar negentiende wegliep, mag Jacqueline geen contact hebben. Ze krijgt het daar steeds moeilijker mee en als haar manisch-depressieve moeder, die ze verzorgde, terminaal ziek wordt en voor euthanasie kiest, gaat ze begrijpen hoe de dominante Gijs haar kleinhoudt en komt ze tot de conclusie dat hij uit haar leven moet verdwijnen. De vroegere eigenaar (1964) van een reclamebureau publiceert sinds 2007 meermaals bekroonde en genomineerde misdaadromans en psychologische thrillers. Deze is ook weer psychologisch uitstekend opgebouwd en speelt goed met de twijfels en onzekerheden van de labiele Jacqueline. Een spannend…Lire la suite