Livre
Néerlandais

Open einde

Corine Hartman (auteur)
Inspecteur Nelleke de Winter onderzoekt de mysterieuze val van een aannemer tijdens renovatiewerkzaamheden in zijn eigen huis in het boekenstadje Bredevoort.
Titre
Open einde
Auteur
Corine Hartman 1964-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2009
381 p.
ISBN
9789061127109

Commentaires

Met Open einde is Corine Hartman aan het sluitstuk van haar misdaadtrilogie toe. Die ging van start met Schone kunsten en Tweede adem, met inspecteur Nelleke de Winter als hoofdpersonage. De drie delen kunnen net zo goed los van elkaar gelezen worden, maar als de lezer van plan is ze toch alle drie te lezen hij er beter aan doet de volgorde te respecteren.

In het Nederlandse boekendorp Bredevoort wordt Nelleke belast met het onderzoek naar de moord op Berend Bouwmeester, eigenaar van een restauratiebedrijf. Het zoeken naar sporen wordt gehinderd door de terughoudendheid van de lokale bevolking, die uiterst argwanend staat tegenover buitenstaanders. De beschrijving van de claustrofobische sfeer van deze rurale gemeenschap, die de mogelijkheid in zich draagt dat achter de collectieve zwijgzaamheid schuld of betrokkenheid schuilt, wordt door de auteur op voortreffelijke wijze gehanteerd en draagt in belangrijke mate bij tot de onderhuidse spanning die in deze…Lire la suite
In het stadje Bredevoort wordt een aannemer dood aangetroffen bij renovatiewerkzaamheden van zijn eigen huis. Is hij van een hogere etage gevallen of geduwd? Inspecteur Nelleke de Winter onderzoekt de zaak. In haar privéleven deelt ze het huis met haar man en zijn drie dochters. Haar eigen dochtertje is op driejarige leeftijd, meer dan twintig jaar geleden, ontvoerd. Er lijken nieuwe sporen in de zaak gevonden te zijn, die mogelijk leiden tot een hereniging. Onderhoudende detective, de derde met de hoofdpersoon Nelleke de Winter. Maar schrijfster haalt wel erg veel overhoop in een plot. Zelfstandig te lezen, hoewel de roman refereert aan vorige boeken. Een aardig onderdeel is de Nederlandse setting van het boekenstadje Bredevoort en omgeving. Hartman schrijft ook reclameteksten en scenario's. Kleine druk.